• Групата общински съветници на ГЕРБ в ОбС – Плевен: С решението на Народното събрание за откриване на ВВВУ – Долна Митрополия, една 17- годишна несправедливост е поправена

  С пълно единодушие днес народните представители приеха решение за откриване на Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. Предложението бе внесено от Министерски съвет и прието с гласовете на 87 депутати. Предвидено е то да влезе в сила от 1 януари 2020 година.

  „По предложение на групата общински съветници отГЕРБ в Общински съвет – Плевен, през юли 2018 година бе прие текст на Декларация за възстановяване статута на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия. Тази декларация тогава бе изпратена до Министерство на отбраната на Република България в знак на нашата категорична позиция за възстановяване статута на учебното заведение. Днес, с решението на Народното събрание, една 17 годишна несправедливост е поправена!
  Както заявихме и преди година, възстановяването на ВВВУ „Георги Бенковски“ – гр. Долна Митрополия, е въпрос, за който трябва да бъдем единодушни, без да търсим политика. Считаме, че българската авиация се нуждае от качествен образователен продукт, а това не може да стане при сегашната военнообразователна структура, в която факултет „Авиационен” е в състава на НВУ „Васил Левски” – Велико Търново. Възстановяването на ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия е необходимо и с оглед изискванията за сигурност и развитие на съвременната авиация.“

  Група общински съветници от ГЕРБ в ОбС – Плевен

  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Николай Нанков в Плевен: До 2021 година АМ „Хемус” до Плевен и околовръстния път на града трябва да бъдат готови

  „2021 година АМ Хемус до Плевен ще бъде факт. На 80% сме готови с физическото изпълнение на участъка от АМ „Хемус” – от Ябланица до пътен възел „Боаза”, до разклона за Тетевен. Ангажиментът, който сме поели, е 7-8 месеца предсрочно да сме готови и да го въведем в експлоатация. Другата седмица стартиране със строителството на останалите 56 километра поетапно, знаете там имаме готови технически проекти имаме готови и вече отчуждени терени.”, каза днес в Плевен заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той взе участие в гражданския диалог по въпросите на регионалното развитие “Европа в нашия дом”.
  „Трябва в срок 2021 година, колкото и оптимистично да звучи, да имаме околовръстно на Плевен, за да можем да избегнем бъдеща тапа от над 2000 товарни автомобила в центъра на града. Да задръстим града с 2000 тира на денонощие, не бихме си го позволили. Хубаво е че имаме изготвено понастоящем предпроектно проучване. Това обсъждахме с областиня управител Мирослав Петров и народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева преди малко. До 40 дена изготвяме заданието и възлагаме 2 процедури – подробния устройствен парцерален план, съответно за трасетата, и ,разбира се, разширения идеен проект, за да изберем, след като бъде подложен на обществено обсъждане, кой вариант да изберем за околовръстно на Плевен. Разширеният идеен проект ще даде остойностяване и най-ефективният и опитмален вариант”, каза заместник-министър Николай Нанков. Той определи „Хемус” като най-големия успех за 2018 година на премиера Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов, който „осигури финансирането на АМ Хемус до Велико Търново”.
  Форумът, който се проведе днес в зала „Плевен” на областна администрация събра народни представители от ГЕРБ – Владислав Николов и Ралица Добрева, областния управител Мирослав Петров, представители на местната власт в област Плевен, председателят на общинската структура на ГЕРБ – Плевен Петя Василева, представители на сектор строителство, пътна и ВиК инфраструктура, на бизнеса, спортната общественост и граждани.
  В изказването си при откриване на форума народният представител Владислав Николов отбеляза, че чрез гражданските диалози, които ГЕРБ организира в цялата страна по въпросите на регионалното развитие и образованието, се дава възможност систематизирано да бъде показан на обществото обема работа, която е свършило правителството, ръководено от премиера Борисов в цялата страна и в нашия регион. „Очаквано, заместник-министър Нанков, към Вас са отправени огромните очаквания на Северозапада, останал до скоро в страни от темповете на ускорено развитие на Южна България. С изграждането на АМ „Хемус”, безспорно, ще се открият нови перспективи за региона и в това са инвестирани надеждите на хората”, каза Николов.
  „Интересът към темата за регионалното развитие е наистина голям и най-важното в случая, че проблемите и въпросите, които ще бъдат поставени, ще намерят своя пряк адресат в лицето на заместник-министър Нанков. Този непосредствен диалог, наред с актуалната информация, която днес ще получим в рамките на форума, са гаранция за резултатността на гражданския диалог „Европа в нашия дом”, каза областният управител Мирослав Петров.
  По време на гражданския диалог заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков отговори на конкретни въпроси, поставени от присъстващите в залата, касаещи пътната инфраструктура в област Плевен, ТОЛ системата, електронните винетки, ВиК инфраструктурата и др.
  „Пътищата в Плевенска област не са в това състояние от 5 или 10 години. Говорим за пътища, които се са пипани поне 40-50 години.”, каза Нанков. „Знаете каква политика стартирахме преди 2 години с толтаксите. Колкото и да са критикувани, те ще влязат в сила следващата година и благодарение на тях ще имаме повече средства за ремонт на второкласни и третокласни пътища.”, каза Нанков. „Някои от ремонтите, които ще правим тази година по третокласни пътища задължително Кнежа –Селановци-Оряхово, задължително Сомовит, където хората с право протестират. Но ако използваме жаргона на политиканстването щяхме да си прехвърляме топката. Ние най-доброто – търсим трайно и устойчиво решение. Именно по линия на толтаксите, по-добра поддържка, повече ресурс, по-ефективното му разходване и не по 1000 километра на годишна база, а по 2500 -3000 километра рехабилитация на пътища.”, обобщи заместник-министър Николай Нанков.
  Общата стойност на осигурените средства в област Плевен /от средата 2017 до момента/ възлиза на 27 млн. лв. от които 11 млн. лв. са средства от националния бюджет, като това включва изграждане и ремонти на пътища с дължина 22 километра; 16 млн. лв. са европейски средства, като се рехабилитират пътища с дължина 21 километра, стана ясно по време на форума. „Със средства от ОП „Региони в растеж“ на територията на област Плевен са сключени общо 24 договора на стойност 82 млн. лв.

 • Жени ГЕРБ Плевен номинира ново ръководство

  Общинската структура на Жени ГЕРБ – Плевен проведе отчетно-изборно събрание. То се наложи, поради това че досегашният общински клубен ръководител Петя Василева оглави общинската структура на партията в в града. Събранието се водеше от областният клубен ръководител Даниела Гонкова. Петя Василева направи отчет за дейността на дамската организация в Плевен за последната една година.
  След анализа на дейността и изказванията, се премина към номинации. За общински клубен ръководител бе номинирана Веселка Лилова, а за организационен секретар Теодора Петрова. И двете дами изключително активно работят от създаването на структурата, инициативни са и умело съумяват да съчетават професионалните си ангажименти и семейните грижи, с партийните активности.

  • dav
  • dav
  • професионлно ориентиране 3

  Среща „Перспективи за развитие на младите хора след завършване на средното образование” организираха от Жени ГЕРБ – Плевен

  Жени ГЕРБ – Плевен организира среща-дискусия на тема:„Перспективи за развитие на младите хора след завършване на средното образование”, на която присъстваха младежи, завършващи средното си образование в Плевен. Теодора Петрова, кариерен консултант, представи пред присъстващите възможностите за избор на професия, търсенето и намирането на подходяща и удовлетворяваща самите тях работа, различни подходи за кариерно израстване. Зам.-председателят на Общински съвет – Плевен Петя Василева сподели своя професионален и житейски опит. Според нея е изключително важно в началото на своя трудов и професионален път младите хора да бъдат мотивирани, да инвестират време и усилия в своето развитие. Тя е убедена, че първото впечатление, което ще направят младите хора, кандидатствайки за работа, зависи изцяло от способността им да представят себе си във възможно най-добрата светлина, така че работодателите да бъдат готови да инвестират в техния професионален потенциал.
  Много бяха и въпросите, които бяха поставени след презентацията на Теодора Петрова. Присъстващите млади хора се интересуваха какви точно специалисти се търсят на пазара на труда, в кои сфери, какви са заплатите на нискоквалифицираните специалисти и как могат те за растат, какви са възможностите в Плевен за квалификация и преквалификация. Какви курсове предлага Бюрото по труда.

 • Заместник – министърът на МРРБ Николай Нанков ще гостува в Плевен в рамките на граждански диалог „Европа в нашия дом”

  Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще гостува в Плевен в рамките на граждански диалог „Европа в нашия дом”, който ще се проведе на 18-ти април, четвъртък, от 16.00ч. в зала Плевен на областна администрация. На форума ще присъстват също народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева, областният управител Мирослав Петров, председателят на ОбС Мартин Митев, общинският ръководител на ГЕРБ Петя Василева, кметове от населените места в област Плевен, представители на институции и организации, които имат отношение към темата за регионалното развитие, представители на спортната общественост и др. Дискусията е отворена и за всички граждани.