• Общинските съветници от ГЕРБ – Плевен с приемен ден

  Общинските съветници от групата на ГЕРБ – Плевен в местният парламент ще имат приемен ден на 20 януари 2020 г. във връзка с предстоящото публично обсъждане на бюджета на Община Плевен.
  Те ще се срещнат с граждани от 16:30 до 18:30 часа в офиса на партията, който се намира в сградата на библиотека „Христо Смирненски”.

 • ДЕКЛАРАЦИЯ НА ОБЛАСТНОТО РЪКОВОДСТВО НА ПП ГЕРБ ПЛЕВЕН И НОВОИЗБРАНИТЕ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ И КМЕТОВЕ

  Скъпи членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ,
  Изразяваме нашата огромна благодарност за подкрепата, която получихме на двата тура на местните избори. Благодарим на всички хора, които повярваха в нашите програми за развитие на Област Плевен, в резултат на което ГЕРБ остана първа политическа сила в Областта. Благодарим и на всички 20 762 плевенчани, които дадоха своето доверие на Мирослав Петров, нашия кандидат за кмет на Община Плевен.

  Ние, новоизбраните общински съветници и кметове в област Плевен, заедно с ръководството на партията, декларираме пред Вас, че ще продължим да работим, за да превърнем Плевен в една модерна и развиваща се област. Ще продължим да следваме своите приоритети, представени пред Вас по време на предизборната кампания:
  – Стимулиране на инвестициите в Плевен и развитие на икономиката в областта;
  – Подобряване на условията в индустриалните зони;
  – Ясна концепция за подобряване на пътната инфраструктура в региона, особено с оглед свързването на Плевен с АМ „Хемус“;
  – Активно участие на местната власт в големите енергийни проекти, които предстои да се реализират в региона – АЕЦ „Белене“ и „Балкански поток“;
  – Конкретни мерки за създаване на стимули за задържане на младите хора;
  – Продължаване на битката с битовата престъпност, опазване на обществения ред и осигуряване сигурността на гражданите;
  – Реновиране на спортната инфраструктура и подкрепа за развитието на спорта;
  – Обръщане на по-голямо внимание на развитие на кварталите в Плевен;
  – Предприемане на мерки за осигуряване на по-чиста околна среда и справяне с проблема с бездомните животни;
  – Предприемане на мерки за осигуряване на по-добра инфраструктура и условия на живот в малките населени места;

  Ние осъзнаваме огромната отговорност, която имаме за работата на местните парламенти в следващите четири години и гарантираме конструктивност в работата си и диалогичност както по отношение на общинските администрации, така и в обсъждане на проекти и предложения с колегите си от всички останали партии и коалиции в Общинските съвети. Това не означава, че няма да бъдем критични към предложения, които смятаме за неприемливи и неработещи и които не са в полза на жителите на Област Плевен!
  Уважаеми приятели,
  През цялата кампания получавахме предложения за подобрения в една или друга обществена сфера, за изпълнение на които ще демонстрираме инициативност и последователност! Както и досега, ще сме готови за обсъждане на проблеми и търсене на решения! Доверието е ценност, която трябва да се заслужи и ние добре знаем това!

 • Мирослав Петров: Убеден съм, чуе плевенчани ще направят правилния избор

  Надявам се плевенчани да осмислят какво предстои на Плевен и да направят правилния избор с оглед нашите концепции и посланията в предизборната ни програма. Това заяви днес след като упражни своето право на глас кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ за община Плевен Мирослав Петров. Той подчерта, че между двата тура е получил подкрепа от много политически формации. Направихме много срещи с хората, посланията ни са ясни и точни, с конкретни ангажименти, добави още Петров.

  • Лазарова - 1
  • Лазарова - 2
  • Лазарова - 4

  Мирослав Петров: Местният бизнес се нуждае от подкрепата на общината

  „Местният бизнес търси възможности за развитие, но се нуждае от подкрепата на общината, защото тя е тази, която трябва да осигури по-добри условия за бизнеса в Плевен. Гарантирам, че бизнесът може да разчита на добра комуникация с местната власт, когато стана кмет”, каза кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров на среща във фирма Лазарова в град Славяново.
  „За да задържим младите хора в Плевен, трябва да има работни места, добри условия за живот и спорт. Максимално ще се възползваме от двата големи проекта АМ „Хемус” и „Балкански поток”, каза Петров. По думите му много е важно завършващите образование млади хора да намерят тук подходящи работни места, и това може да се постигне при съвместна работа на Общината, бизнеса и професионалните гимназии. Много е важно бизнесът да посочва нуждите си от квалифицирани специалисти, професионалните гимназии да откликват на техните нужда, а общината да създава условия за тяхното сътрудничество и да съдейства. Затова на Плевен е нужна промяна, а тя може да настъпи само с номер 43 в бюлетината”, категоричен бе г-н Петров.

 • Спартански припозна програмата на Петров и ГЕРБ. Сети се за залата 4 дни преди изборите след 4 години бездействие и критики от Борисов и Кралев

  “С изненада установих, че г-н Спартански четири дни преди изборите се е сетил за липсата на спортна зала в Плевен. Припомням – в национален ефир той обяви, че зала няма, защото мястото не било подходящо, (а защо не посочи подходящо?) нищо че теренът е обособен, а 2 милиона вече са похарчени. Защо обърна палачинката, г-н Спартански? Фурнаджийска лопата ли е кметът на Плевен?”, пита кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров.
  “Как веднъж теренът е неподходящ, а след като премиерът Борисов и спортният министър Кралев отправиха публични критики за състоянието на спортната инфраструктура в Плевен, изведнъж теренът стана подходящ”, пита още Петров.
  “Припомням и, че докато ние събирахме средства за спорта в нашата община, моят конкурент пи бира с близките му приятели. Не съм ревнив към предизборната си програма, нямам драма, че Спартански я припознава четири дни преди избори, след като четири години е губил време в социалните мрежи, отказвайки да прояви каквато и да е инициатива или интерес към спорта в Плевен. Причина за закъснялата активност на Спартански е фактът, че спортната общественост се вдигна и публично изяви неодобрението си към него. Но може би най-красноречивото описание за спорта в Плевен през мандата на Спартански е оценката на спортния министър Красен Кралев при посещението му в Плевен: „Срещнах се с над 50 спортисти, треньори и спортни деятели, които бяха единодушни – местната власт в Плевен бойкотира развитието на спорта. Разочарован съм, че точно в един спортен град като Плевен срещнах спортисти, които са в безизходица заради пренебрежителното отношение от страна на администрацията на Общината. Запознах се лично и със състоянието на спортната инфраструктура, която има нужда от огромно реновиране“, пише още Мирослав Петров.