Мирослав Петров и Пламен Тачев се оттеглят от листата на ГЕРБ – Плевен  за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това обявиха двамата на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен. След 5 мандата в Народното събрание Пламен Тачев предава щафетата на по-младите. В същото време Мирослав Петров вече няма да е областен лидер на партията по негово лично желание. На негово място застава Валери Лачовски.

„Ние поемаме ангажимент да помагаме на по-младите, които изпълнени с нови идеи, устрем и енергия, ще работят за каузата на ГЕРБ, коментира Петров. Оставяме доста добро наследство, върху което само ще може да се надгражда, добави той. „За последните четири години, през които бях и Областен управител на Плевен, приоритет бяха изграждането на автомагистрала Хемус, индустриалните зони на града, атомната индустрия, изграждането на алтернативен път. Бях издигнат за кандидат-кмет от ГЕРБ за Плевен, като за краткото време на предизборната кампания успяхме да постигнем много добър резултат и да се явим на балотаж срещу един силен опонент. На парламентарните избори на 4 април ГЕРБ – Плевен показа един много добър резултат, влязоха трима народни представители. Очаквам същия резултат и на предсрочните избори на 11 юли и ще работя за това”, заяви г-н Петров.

Пламен Тачев заяви, че остава активен в политиката, но е с убеждението, че трябва да се даде път на младите. Той благодари на всички, които са го подкрепяли като депутат в 5 последователни парламента. „Душата и сърцето ми съм давал за каузата ГЕРБ. Готов съм винаги да помага на по-младите, които сега с още повече жар и енергия ще работят”, категоричен бе г-н Тачев.

„Поел съм ангажимент, възпитаван съм да бъда честен и отговорен. Дал съм своята дума в началото и ще я удържа. Ако се бях дръпнал сега, най-малкото смятам, че няма да е мъжка постъпка. Това заяви проф. Горчев, след като самият той потвърди, че отново се впуска в предизборна битка като водач на листата в Плевен. Проф. Горчев подчерта, че целта ще е запазване на постигнатия резултат от изборите през април като бе категоричен, че ГЕРБ ще води позитивна кампания. Хората трябва да преценят кое ще е най-добро, но в момента на държавата й е нужна стабилност, добави водачът на листата на ГЕРБ.

„Във всяка една партия има момент, в който тя трябва да се рестартира, да се даде шанс на младите, успелите, на хората с идеи, които да продължат да надграждат вече направеното”, каза новият областен координатор на ГЕРБ Валери Лачовски. Той благодари на Мирослав Петров и Пламен Тачев за свършеното като подчерта, че ще разчита на тях за съвети и подкрепа.

Валери Лачовски е на 37 години, работи и живее в гр. Кнежа.  Икономист с професионален опит в сферата на финансите и здравеопазването. Има магистърска степен по „Здравен мениджмънт“. Семеен, с три деца. От 2011 г. е член на ПП ГЕРБ и общински ръководител на ГЕРБ – община Кнежа. От 2012 г. е прокурист на МБАЛ-Кнежа.

smart