„В ситуация, когато доверие от страна на хората към правителството липсва,  да се правят неразумни назначения и да се „завещават” на следващите управляващи неразумно подписани договори е безотговорно и меко казано неморално.”, каза на пресконференция народният представител от ПП ГЕРБ Владислав Николов. Той заяви, че в момента се правят назначенията в държавата и се раздуват щатове, за да бъдат уредени определени хора .„Има внесени законопроекти, които доказват твърдението ми за безразборните назначения. Например Законопроекта за защита на конкуренцията и потребителите. Единствената цел да бъдат обединени тези две комисии е да бъдат назначени определени хора”. Народният представител от ПП ГЕРБ апелира управляващите да  се въздържат от назначения и раздуване на щатове в последните дни на това правителство. ”Видяхме кризата на доверие в управляващите до какво може да  доведе и затова смятаме, че всичко е изчерпано и трябва да се гласуват закони, които са свързани примерно с ратификации, безспорни закони, които са свързани с изискванията на ЕС и нашата страна търпи санкции за тяхното забавяне, а не законопроекти, които ще доведат на работа хора, както се казва в 12 без пет от живота на това правителство, което вече си е отишло. Доверието в него отдавна мина нулата и вече е на минус”, категоричен бе Владислав Николов. Той допълни, че и до момента няма консенсус, кои закони ще бъдат разглеждани в парламента до шести август.

„В период на безвремие и безвластие, какъвто е последният месец на това правителство е време, в което се извършват всякакви назначения. Само да ви напомня как избрахме членовете на Сметната палата. Беше ясно, че се отива към предсрочни избори, но се избърза с назначенията на членовете на Сметната палата. Защо бе приет Закона за МВР толкова експресно? За да могат всички тези директори на дирекции, които са временно изпълняващи длъжността, да бъдат назначени на постоянни работни места и да си назначат в последствие техни хора. И защо Законопроектът за комисията за защита на конкуренцията и потребителите, за който говорих преди малко бе вкаран в пленарна зала от Йордан Цонев, не от министерски съвет”, добави още Владислав Николов.

„Ситуацията днес напомня за тази преди 5 години, когато Тройната коалиция завеща на правителството на ГЕРБ решение за вдигане на пенсиите в условията обаче на тежко финансово състояние. Днес какво се случва? В последния момент се вдигат учителските заплати.”, коментира Владислав Николов. Той алармира и за друг един сериозен проблем. „Сключват се в момента договори, има решения на МС, които ще се прокарат в последния месец. Достатъчно лошо е финансовото състояние на държавата, че да го утежняват допълнително с неразумно подписани договори и неразумни назначения”, обобщи Владислав Николов.