„Искам да благодаря за това, което направихме всички заедно през изминалата кампания за избор на членове на европейския парламент. Свършихме доста работа, затова и резултатите са налице. Включването на максимален брой хора, посредством допълнителни щабове, се оказа успешно решение. Това даде възможност да се чуят свежи идеи, да се състоят интересни събития.

Освен убедителните резултати в подкрепа на ГЕРБ на изборите за европарламент в Плевен, добри са резултатите в Червен бряг и в Левски. Това са трите общини, в които ГЕРБ печели. Тревожно обаче е, че в две плевенски общини – Никопол и Кнежа първа политическа сила е ДПС. Недопустимо е ДПС да печели в община Кнежа. Разбира се, ние ще направим съответните изводи от тази ситуация. Имаме основание за празнуване и да сме горди от постигнатите  категорични резултати в полза на ГЕРБ. Партията запазва нивата на доверие от страна хората по места. В някои населени места побеждаваме за първи път, което е положителна тенденция. Като цяло на последните 3-4 избора в Плевенска община печели ГЕРБ и това трябва да се знае. Искам да подчертая, че именно благодарение на Плевенска община ГЕРБ спечели в областта. В общините, в които не сме първи не ни достигнаха сто и петдесет гласа. Само в Белене разликата е с 500 гласа, което е обяснимо, заради АЕЦ Белене. Искам обаче да подчертая, че на предходните избори тази разлика беше 2 000 гласа. Това е знак за повишаване на  доверието на хората към ПП ГЕРБ.

Тези резултати и анализи ни дават основание да мислим, че на изборите на 5 октомври можем да победим и да имаме уникалната възможност да съставим самостоятелно правителство.

Ще започнем подготовката за предсрочните парламентарни избори по-рано, защото това са едни изключително важни избори, които ще определят бъдещето на държавата, на всички българи. В продължение на една година не се уморихме да повтаряме, да алармираме за пагубната политиката на БСП, ДПС и Атака.И ето, че днес нещата, за които говорихме, за съжаление, вече са неуспорим факт.

Помните последния вот за недоверие към това правителство, внесен от ГЕРБ. Тогава говорихме за фискална политика, за взети 5 млрд. кредити и управляващите в парламента така си се подсмихваха. Но 5-те милиарда са вече факт. Продажбата на държавните ценни книжа при добра емисията не се дължи на добрите икономически резултати на държавата, а на това, че има свободни пари на международните пазари. Оттук нататък освен 5 млрд. Кредити, отворен остава въпросът със Здравната каса. Управляващите днес дори не пожелаха да внесат предложение, за което настоявахме от ГЕРБ, във връзка със зейналата  дупка в здравната каса, която е 320 млн.,  но се очаква тя да стане 500 млн. Убеден съм, че до края на живота на този парламент, решение в посока на този въпрос няма да бъде взето. Недостигът на пари, направления и лекарства, недоволството сред лекари и медицински специалисти ще се задълбочават  и  нещата ще вървят на зле.

С половин уста управляващите си признаха за 3,5 млрд. дългове на НЕК. Всички чувахме популисткото – сваляме цените. И докъде се стигна – до увеличение на цените, нещо което ГЕРБ предупреждаваше, че ще стане. Това е първото увеличение, но няма да е последното, защото системата е фалирала.

Сътресението в банковата система не дойде току така. Това е резултат от липсата на доверие към това правителство и междуособиците между Цветан Василев и Делян Пеевски, които опитват да съборят държавата, за да си изясняват кой повече пари трябва да открадне през неговите фирми. Става въпрос за много пари, за много милиарди. Това което говорим вече една година за задкулисие, измами и далавери е факт. Излизат и проблемите във фонд „Земеделие”.

Приходите от данъци изостават. Само за първите 4 месеца събраното ДДС е 140 млн. по-малко. Приходите от митници изостават, а управляващите обещаваха да вкарат 1 млн. повече от пресичане на контрабандата. Вдигнаха пенсиите на пенсионерите с 2,3%“.