„Проф. д-р Димитър Стойков полага постоянни грижите за нас – незрящите. Имаме подходящо място за срещи и общуване. Спокойно мога да кажа, че водим един смислен социален живот. Подпомага ни също и за участия в различни мероприятия тук  и в страната. Затова днес, 15 октомври – Международния ден на белия бастун, искам да му благодаря за всичко. Убеден съм, че и през следващите четири години ще работим с него и екипа му така успешно както и сега.“, категоричен бе Володя Христов, организатор на Съюза на слепите в Плевен.

За повече от дванадесет години незрящите хора в Плевен нямаха никакви възможности за нормално общуване и социален живот. Без клуб, без подкрепа от бившия кмет и общински съвет. На произвола на съдбата бяхме изоставени. Коментираха на срещата тези деликатни хора. “За разлика от опонентите си, които са жадни за власт професора е достъпен и човечен, ето защо насърчаваме всички да го подкрепят” каза още Володя Христов.

„Ние полагаме непрекъснати грижи за незрящите в Плевен. Освен социалните програма, в които са включени голяма част от вас, мислим непрекъснато за подобряване на условията за придвижване и високо  качество на живот.” – каза проф. Стойков и допълни, че единствено в програмата на ПП ГЕРБ социалната тематика е не само на думи. Фактите са тук пред нас  и всеки може да ги пипне когато пожелае.

От Съюза на слепите в Плевен изказаха благодарност и за новите тролеи, които са съобразени с всички изисквания за достъпен транспорт и напълно пригодени за удобно пътуване в града.