Привличане на нови инвеститори и обособяване на индустриална зона, с цел стабилизиране и развитие на икономиката в гр. Плевен и областта. Подобряване състоянието на съществуващата и планиране за изграждане на нова пътна инфраструктура. Повишаване качеството на медицинските услуги и развитие на здравен туризъм. Осигуряване на средства за съвременна образователна система. Реконструкция и модернизация на спортните бази и развитие на детско-юношеския спорт. Активна социална политика, която да повлиява положително на условията на живот. Това са акцентите в програмата на коалицията ГЕРБ – СДС в Плевен, които бяха представени днес на пресконференция в Пресклуба на БТА в града от водача на листата Валери Лачовски.

Той представи листата с 18 кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС за 15-ти МИР – Плевен като подчерта, че тя е изградена от експерти, които могат да изведат държавата от кризите, в които се намира.

„Надявам се, че хората виждат какво се случва последните шест и ще бъдат разумни, ще дадат възможност на тези, които наистина могат да управляват държавата, да я изкарат от кризата“, добави Валери Лачовски. Според него най-важното след изборите е да се състави правителство, което да изведе държавата от кризите, „защото здравната доведе след себе си икономическата, трябва да се вземат адекватни решения за спиране на нарастващата инфлация в страната, да се намали социалното напрежение. Коалицията ГЕРБ – СДС знае как, има опита и отговорността за това“, категоричен бе Лачовски.

„Изключително важен е и изборът за президент и вицепрезидент. Радев показа на какво е способен – на кризи и хаос, време на чело на държавата да застанат интелигентни и мислещи хора, можещи и това са Проф.Анастас Герджиков и Полк.Невяна Митева”, каза в заключение Валери Лачовски.