„Правителството на Бойко Борисов промени системата на плащане към общинските болници по време на пандемия. Осигури и допълнително финансиране с цел гарантиране на възнагражденията на медицинските специалисти, за да може здравната система да преодолее кризата. Най-важното е общинските болници да задържат медицинските специалисти. Това става със стабилни доходи, спокойствие и сигурност. Тези болници са основата, върху която стъпва здравната ни система. Един от механизмите е осигуряване на кадри още от студентката скамейка с договорни отношения – идея, по която вече се работи. Другият опира до менъжерски подход от страна на ръководството на болницата –  развиване на клиники, които не изискват голям ресурс и такива, които са първа важност на жителите на общината. В същото време търсене на подкрепа от страна на правителството с цел модернизация на диагностиката и лечението. Убеден съм, че тя няма да бъде отказана. Имате и моята подкрепа вече”, заяви проф. д-р Григор Горчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС за Плевен на среща с жителите на Белене.

Д-р Бистра Павловска, общински ръководител на ГЕРБ в Белене и председател на Общинския съвет в града представи листата от кандидати за народни представители от ГЕРБ – СДС в Плевен. „Изключително ми е приятно, като лекар, че за първи път в листата на ГЕРБ – СДС присъстват толкова много лекари. С хъс и ентусиазъм те влизат в надпреварата за по-доброто бъдеще на нашата област”, каза д-р Павловска.

На срещата присъстваха Мирослав Петров, проф. Димитър Господинов и Десислава Панталеева. Домакин бе кметът на община Белене Милен Дулев.