„На здравната система сега и е нужно спокойствие. Тя издържа стрес теста, на който бе подложена, справи се успешно с кризата и съумява да овладее пандемията. Това важи и за държавните, и общинските, и частните болници. Лекарите работят много, влагат умения, знания, енергия и сили, и се справят. Затова смятам, че нов стрес тест не им е нужен. Прокламациите за тотална реформа в здравеопазването са вредни за системата. Според мен трябва да се работи последователно и да се надгражда, а не да се руши вече нещо създадено и доказало се, че работи”, каза по време на среща в община Гулянци проф. д-р Григор Горчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС в Плевен.

„Цялата държавна машина е добре смазана и работи. На страната й са нужни стабилност и спокойствие, а не промени и сътресения. Затова ГЕРБ трябва да продължи да управлява, за да реализира своята управленска програма, да изведе страната както от COVID кризата, така и по пътя на инвестиционен подем. Време е Северна България да заеме заслуженото си място на картата на страната – с модерна инфраструктура, развита икономика и млади хора с достойни доходи и живот”, това заяви Мирослав Петров, втори в листата на ГЕРБ – СДС по време на срещата.

Проф. Горчев, Мирослав Петров и останалите кандидати за народни представители от ГЕРБ – СДС – Десислава Панталеева, Тони Крумов, Велислава Величкова и Александър Николов проведоха поредица от срещи в Брест и Гулянци. Домакин и организатор на срещите бе Цецо Луканов, кмет на Брест от ГЕРБ.