„В здравеопазването в страната в момента има стабилност и това трябва да се запази. Здравеопазването е една много чувствителна система и трябва да бъде пипана много внимателно. Всички политически партии говорят за реформа на здравната система, но техните предложения са стряскащи и неприемливи. На здравеопазването в страната не му трябва рязка реформа. Основният модел на здравно осигуряване, който е възприет у нас, трябва да бъде запазен. По него работят всички болници в цяла Западна Европа. Той трябва да се надгражда постепенно. Болниците трябва да останат търговски дружества, за да има отчетност. Това, което се предлагат от БСП, болниците да не са търговски дружества, е моделът отпреди 10 ноември. Идеята на ГЕРБ е да има допълнителни фондове за осигуряване, които да покрият така нареченото доплащане от страна на пациента.” Това каза проф. д-р Григор Горчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС в Плевен, по време на среща в болницата в Левски. Той, заедно с кандидатите за народни представители Мирослав Петров, Десислава Панталеева и Дочко Дочев, проведоха и поредица от срещи с жители на Обнова, Малчика и Левски.

„Болницата в Левски е стабилна. Съвместно с ръководството на болницата работим добре, стремим се са увеличаваме бюджета й, съобразно темповете на работа. По време на пандемията нямаше сътресения, справя се много добре. МЗ и НЗОК работят по посока да осигурят на болниците необходимите условия за работа, финансиране и допълнителни средства за хората на първа линия, които им дават сигурност, за да си вършат работата спокойно”, каза пред присъстващите Десислава Панталеева, зам.-директор на здравната каса в Плевен и кандидат за народен представител от  листата на ГЕРБ- СДС в града.

„Инвестициите в инфраструктура, образование и здравеопазване ще продължат и за напред. Само в Малчика има спечелени проекти тази година за финансиране на ремонтните дейности на сградите на здравната служба и кметството, но то е защото Магдалена Банчева, кмет на селото от ГЕРБ, работи активно”, сподели по време на срещите Мирослав Петров, втори в листата на ГЕРБ – СДС в Плевен.