„Мултифункционалната спортна зала в Плевен ще бъде задължително завършена през следващите четири години. Това не е празно обещание, защото аз обещавам само онова, което мога да изпълня. Плевен заслужава това, защото е град на спорта и така трябва да е и занапред. Аз виждам, спортистите са обидени и озверени, защото са лъгани години наред.  Арена „Плевен“ е започната, стойността на целия проект е близо 13 млн. лева, но през 2014 година правителството на Орешарски отпуска само два милиона, които буквално са „заровени“ в една пуста поляна със излят бетон за основи. И толкова.”, каза на среща със спортисти проф. д-р Григор Горчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС.

„За нас и за града ни не ни е нужно много, за да работим, да отгледаме децата си и те да останат тук. Нужни са ни сигурност и спокойствие. И уважение, защото спортистите заслужават това”, заявиха представителите на спортната общност в града.

„Плевенчани заслужават нова мултифункционална спортна зала, но тази сума може да бъде отпусната само от Министерски съвет, след разговори между правителството и общинската администрация“, категоричен бе Мирослав Петров, втори в листата.