Жени ГЕРБ – Плевен организираха Вечер на поезията на 11 май, ден в който православната ни църква почита Светите братя Кирил и Методий и се празнува ден на библиотекаря. Дамската общински структура на партията реши по един нетрадиционен начин да отбележи двата празника – всяка една от жените, дошла на вечерта на поезията бе подготвена да почете или рецитира любими стихове. Много от тях показаха творчески умения, като изразиха женската чувственост и сила на духа в рими. В продължение на два часа залата на втория етаж на ресторант „Централ“ се изпълни с авторски стихове и любима поезия на български и световни класици.

Специален гост на вечерта бе плевенската поетеса Албена Декова, която прочете стихове от вече издадените си стихосбирки. Тя направи малка изнена на дамите, като рецитира за първи път пред публика и стихове от стихосбирката, която предстои да излезе от печат „Градина на любовта“.

Общинският ръководител на Жени ГЕРБ Плевен Петя Василева предизвика дамите, като им постави за задача да напишат стих, който започва с „Любовта е …“.Дамите с изключително удоволствие прочетоха творбите си, създазени за минути и си обещаха Вечерите на поезия да продължат.