Областният управител на Плевен Ралица Добрева изпрати поздравителен адрес по повод празника на плевенската математическа гимназия.

„Достоен за уважение е фактът, че вече 53 години Математическа гимназия „Гео Милев” е начело на авторитетния списък от елитни училища в Плевен и областта. Постиженията на вашите ученици са блестящо доказателство в подкрепа на моите думи. Победите в различни състезания и олимпиади по астрономия математика, математическа лингвистика, физика, биология, география и др. дават висока оценка не само за потенциала на младежите, но и за високото професионално ниво в работата на учителите в Математическата гимназия в Плевен.”, се казва в поздравителния адрес. Чрез него областният управител на Плевен Ралица Добрева призова учители и ученици да запазят своята енергия и целеустременост и изрази своята убеденост, че в Математическата гимназия се изгражда бъдещият елит на Плевен, областта и страната.

„Вярвам, че амбициозни младежи с висок интелектуален потенциал като възпитаниците на вашата гимназия ще изберат за своя професионална реализация България. И правителството, и всички ние работим усилено да задължим перспективните хора у нас.”, се казва още в поздравителния адрес от Областния управител на Плевен Ралица Добрева.

Тържественото събрание по повод празника на МГ „Гео Милев” продължи с музикално-поетична програма, дискусия и спортни демонстрации.