„Дойдох в Плевен за да изразя пълната си подкрепа за проф. Димитър Стойков – ерудиран човек, работохолик, който обича Плевен. Познавам го отдавна. Работили сме по много проекти съвместно, един от които е този за градска мобилност. Видях новите тролеи и новия облик на града. Всичко, което е направено е в полза и в услуга на плевенчани. Убеден съм, че на балотажа в неделя проф. Димитър Стойков ще спечели вота на хората”, каза  Димитър Николов, избраният още на първи тур кмет на Бургас.

Проф. Димитър Стойков благодари за високата оценка и подчерта, че тя е най-вече задължаваща. „Ще направя всичко по силите си да оправдая доверието”, каза той и допълни, че на балотажа Плевен е изправен пред съдбовен избор. „ Тази неделя плевенчани ще избират между това в града и общината да се наложи период на реваншизъм, страх, подчинение и бездействие  или период на европейско развитие, подкрепено от правителството и най-успешните кметове в страната”, каза проф. Стойков.

 „Всички знаем, част от кое пагубно за града ни управление беше Георг Спартански. За 12 години същото това управление разпродаде над 60 млн. общинска собственост и построи една оркестрина. Резултатът е – разпродадени общински дружества, разпродаден автобусен транспорт. Наложи се два пъти да откупуваме автогарата. Ликвидиран беше и транспортът между населените места. Благодарение на това, че се продаде общинското дружество „Галатея“, няма денонощна аптека в Плевен. Разпродадено беше включително и медицинско заведение“, припомни проф. Димитър Стойков. Той посочи, че неговата управленска програма не състои в 5 „п”-та, а в реални и отговорно поети ангажименти за нови инвестиции, нови 3000 работни места, нови проекти. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен благодари на всички, които са подкрепили него, кандидатите за кметове на населени места и листата за общински съветници и  призова „на първи ноември да излязат за гласуват всички, които милеят за Плевен, за бъдещето на града, за инвестициите,  за това младите хора да остават тук, за изграждането на новата спортната зала, за картината на новия Плевен, която ще дорисуваме напълно в следващите 4 години”.