„Плевен има реалната възможност да се превърне в лидер на спорта в Северна България. Изграждането на мащабния проект за многофункционалната спортна зала в града е един от етапите за постигането на тази цел. Проектът вече е одобрен и като единствена залата с развития капацитет и условия ще осигури възможност за достъп до професионални спортни, културни и други прояви и ще разполага с оборудване за минимум 4 вида колективен спорт“, това заяви проф. Димитър Стойков на среща с представители на строителния бизнес. 

В индустриалната зона на града кандидатът за кмет на Община Плевен от ПП ГЕРБ уважи специалната покана за среща от местните строители, а те от своя страна изказаха пълната си подкрепа за него. Работниците споделиха, че дори са се възползвали от спортните площадки, построени от тях самите, а проф. Стойков съобщи, че в програмата му за управление в следващите четири години са залегнали и проекти за нови площадки с фитнес на открито.

Професор Стойков допълни още, че реновирането на стадион „Плевен“ и поставянето на осветление в унисон с всички световни стандарти е един от приоритетите в програмата му за управление.  „Уверен съм, че всички, които сме се събрали тук днес сме съмишленици в името на тази кауза и в името на това да видим любимия ни „Спартак“ Плевен отново, където е истинското му място – в „А“ професионална футболна група.  Защото Плевен заслужава да бъде в елита на България.“

„Всички тези фитнес алеи на открито, спортната зала, която ще се превърне в едно истинско бижу, обновения стадион, спортните съоръжения, добавете и „Спартак“ Плевен в „А“ група и градът ни става спортен център на Северна България. Това е не само моята мечта, но и моята цел, към която вървим непоколебимо напред“, заяви още проф. Димитър Стойков.