На 16 октомври 2015 г. (петък) евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев ще направи първа копка, която ще даде началото на изграждането на спортна площадка, обградена с имената на великите плевенски спортисти. Събитието ще се проведе в парк „10 декември“ зад СОУ „Христо Смирненски“ гр. Плевен в 11 ч.

От 12 ч. д-р Андрей Ковачев ще участва в среща-дискусия на тема „Перспективи за европейско развитие пред Община Плевен в контекста на местните избори“. На срещата ще присъстват кандидатът за кмет проф. д-р Димитър Стойков, народният представител от ГЕРБ Владислав Николов, Областното и Общинско ръководство на ПП ГЕРБ Плевен  и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ Плевен.

По-късно програмата му продължава с участие в инициатива „Предизвикай кмета“, организирана от Младежи ГЕРБ Плевен. Заедно с кандидатът за кмет проф. д-р Димитър Стойков ще се срещнат с жители на град Плевен на предизборната шатра на ПП ГЕРБ, разположена на централен градски площад.

Програмата на г-н Ковачев ще приключи със среща с дейците на културата в град Плевен. Темата на дискусията ще бъде „Плевен – европейски център на културата“, в която участие ще вземе и председателят на Народното събрание г-жа Цецка Цачева. Срещата ще се проведе в зала „Гена Димитрова“ от 16 ч.