Общопрактикуващият лекар д-р Бистра Павловска – специалист по вътрешни болести, кардиология, обща медицина и хомеопатия, която е и председател на Общински съвет – Белене от ГЕРБ инициира беседа на тема „Как да се грижим за сърцето си?” в Пенсионерски клуб „Надежда” – Белене на 11 март 2016 г.

„Днес съм при вас не като председател на Общински съвет-Белене, а като лекар. Нещото, което е водещо в двете ми длъжности е това хората да са добре – да са здрави и да имат нормален, спокоен живот”, каза д-р Павловска на членовете на ПК „Надежда”.

Тя посочи, че голяма част от аудиторията са нейни пациенти и е запозната със здравословните им проблеми. Това е провокирало в нея желанието да организира здравна беседа за сърдечно-съдовите заболявания – превенция и лечение. Гост-лектор бе Златина Гацинска – медицински представител кардиология на „Актавис”. Тя презентира продукта „Ацетизал Кардио”, който съдържа ниска доза ацетилсалицилова киселина и влияе благотворно на сърдечно-съдовата система. „Доказано е, че при редовен прием (една таблетка всяка вечер) „Ацетизал Кардио” намалява значително риска от инфаркти, инсулти и други сърдечно-съдови проблеми”, каза Златина Гацинска и посочи, че лекарството е българско и на достъпна цена.

Д-р Бистра Павловска посъветва членовете на ПК „Надежда” да се грижат за сърцето си като не прекаляват с употребата на сол, свинско месо, захар и захарни изделия, а да увеличат разходките сред природата и да правят гимнастика сутрин, макар и за няколко минути.