На среща с жителите на село Новачене кандидатът за кмет на Община Никопол д-р Валерий Желязков и кандидатът за кмет на селото Методи Генов представиха своите управленски приоритети. Кандидатите за общински съветници от ГЕРБ също отговаряха на поставените от хората въпроси.

Прозрачност в управлението и публично оповестяване на финансовото състояние на Община Никопол поискаха жителите на Новачене от д-р Желязков при поемане ръководството на местната власт от ГЕРБ.

„Не вярвайте на хора, които ви обещават велики неща, защото това е просто манипулация. Истината е, че Никопол днес се нуждае от спасение.”, каза д-р Валерий Желязков. По думите му той, като кандидат за кмет на крайдунавската община, кандидатите на ГЕРБ за кметове на кметства и кандидатите за общински съветници ще работят в екип и ще сменят задкулисието с прозрачност, некомпетентността с експертиза, арогантността с отговорност.

За нередностите по време на досегашното управление на Общината, за констатираните злоупотреби и ощетените обществени интереси информация даде кандидатът за общински съветник и част от досегашния местен парламент Красимир Халов.

„Кандидатурите на ГЕРБ за местната власт в Община Никопол и населените места са изключително силни. В случая и д-р Желязков, и Методи Генов са хора решителни, принципни и достойни. От такива хора се нуждае Общината. Така трябва да изглежда местната власт, за да има прозрачност, стабилност и сигурност. А резултатът от доброто управление са видимите положителни промени, които се случват навсякъде, където начело на местната власт стои ГЕРБ”, каза областният организационен секретар на ПП ГЕРБ в Плевен.