От Жени ГЕРБ – Никопол се включиха в „Крайдунавски празници на културата“
– Никопол 2016, с изложба. Боряна Павлова, общински ръководител на дамската структура представи своята самостоятелна изложба „De javu“ в лекционна зала на читалище „Напредък 1871“ в града. Към художествените платна проявиха интерес много гости, колеги и приятели. Те пожелаха на г-жа Павлова нови вдъхновения, да не спира да рисува и да продължи да радва своите почитатели чрез красотата на изобразителното изкуство.

               На срещата присъстваха кметът на община Никопол от ГЕРБ д-р Валерий Желязков, заместник кмета – инж. Анелия Петкова, секретари и библиотекари на читалищата в общината, много гости. По повод професионалния празник на библиотечните служители – 11 май, който Българската православна църква почита като Деня на светите братя, равноапостолите Кирил и Методий, кметът на общината връчи
поздравителни адреси. В поздравлението той подчертава, че мисията на библиотекарите е изключително отговорна, защото тя събира и съхранява за поколенията цялото богатство от книжнина и духовност, създадено през вековете; запазва и съхранява културното наследство, българския дух и идентичност.