Започва ремонт на църквата вБеглеж, съобщи кметицата на селото Павлина Владимирова. 5000 лева е отпуснала Община Плевен за първоначални възстановителни дейности на храм „Възнесение Господне“. „Храмът е в тежко състояние. Покривът тече. Започнало е рушене на тухлената конструкция и на дървените елементи“, каза Павлина Владимирова. Църквата е строена през 1893 година. Любопитно е, че е копие на църквата „Света Троица” в Плевен.

„Преди няколко години покривът е изкърпван частично, но в момента има течове на много места“, каза кметицата на Беглеж. Павлина Владимирова е част от църковното настоятелство и през последните две години полага усилия да спре рушенето на храма. „Хората в Беглеж са вярващи, имат нужда от своя храм“, категорична е кметицата. Църквата се отваря на големите християнски празници, а хората поддържат традициите живи.

Павлина Владимирова предвижда да се консултира със специалисти от Община Плевен-инженери, техници, които да я посъветват как най-целесъобразно да бъдат оползотворени тези 5 000 лева.“ Моята основна цел е да спра процесите на рушене.Това е на първия етап, разбира се. Най-много бих искала да видя храма изцяло реставриран“, допълни Владимирова.
Кметицата е писала и до ръководството на Плевенската епархия с молба за помощ. При разговорите е станало  ясно, че църквите в Петърница и в Беглеж най-належащо се нуждаят от ремонт.

Кметицата на село Беглеж подчерта, че това е поредна финансова помощ от местната власт в Плевен. Миналата година с отпуснатите 7 000 лева е направен ремонт на къщата на Гена Димитрова. С парите е ремонтиран покрива, капаците са измазани, направена е дъсчена обшивка под покрива, сменени са челни дъски, боядисана е цялата сграда и портата отпред.