1. Член кор. Проф. д-р Григор Горчев, дмн – лекар

Почетен Ректор на Медицински университет – Плевен

 

Проф. Горчев е лекар с три специалности – акушерство и гинекология, онкология и хирургия. Той е единственият акушер-гинеколог, който е член-кореспондент на Българската Академия на науките и е носител на най-високото държавно отличие Орден „Стара планина“ първа степен за изключително големи заслуги към Рeпублика България в областта на медицинската наука и практика.

Проф. Горчев е провел множество специализации: по лапароскопска хирургия във Франция и Италия; по радикална роботизирана хистеректомия в Университета на Северна Каролина, САЩ.  Лицензиран е като международен експерт – преподавател на специализанти по лапароскопска хирургия и е сертифициран хирург на конзола за операции с роботизираната система da Vinci в Центъра по телехирургия, Страсбург, Франция. Председател на Българската Асоциация по гинекологична ендоскопия, на Българската Асоциация по минимално инвазивна гинекологична хирургия и на Балканския медицински съюз.

Носител е на множество високи отличия и награди – „Почетен гражданин на град Трявна” и „Почетен гражданин на град Плевен”; два пъти удостоен с почетното отличие „Лекар на годината” на Българския Лекарски съюз; удостоен с френското държавно отличие – „Офицер“ на Ордена на академичните палми – за високи постижения в областта на образованието и за принос към международното интегриране на МУ-Плевен.

Като първият сертифициран хирург на конзола в България, той е пионер във въвеждането и развитието на нов тип хирургия в клиничната практика – робот-асистирана хирургия в гинекологията през 2007 г. За първи път в България и Източна Европа през 2012 г. въвежда прилагането на „ултразвукова хирургия“ чрез HIFU технологии (високоинтензивен фокусиран ултразвук) за лечение на солидни тумори.

Под ръководството на проф. Горчев като Ректор (2003 – 2013 г.) висшето училище се развива и укрепва – от един факултет „Медицина“ и Висш Медицински Институт прераства през 2004 г. в Медицински университет чрез разкриването на още два факултета „Обществено здраве“ и „Здравни грижи“. През 2008 г. под ръководството на проф. Григор Горчев се разкрива уникален за Балканския полуостров Телекомуникационен ендоскопски център с експериментална операционна зала и виртуална зала със симулатори за обучение на лекари, специализанти и студенти с приоритети телемедицина, телехирургия и роботизирана хирургия. Днес центърът е надграден с 3D студио за обучение, VR студио и 3D медицинска маса за виртуални дисекции.

От 2012 г. проф. Григор Горчев поставя основите на дългосрочно пълноценно сътрудничество с БАН, като Медицински университет – Плевен става част от академичната мрежа на БАН като Регионален академичен център.

Проф. Григор Горчев е ръководител на Департамент по роботизирана хирургия на мащабния европейски проект за изграждане на Център за компетентност по персонализирана медицина, 3D и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия, с основни партньори по проекта Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна и Института по роботика към БАН.

 

2. Мирослав  Петров – експерт национална сигурност

През 1989 г. завършва Военната академия във Велико Търново, специалност контра-тероризъм, а през 2003 г. се дипломира като Магистър по икономика, специалност „Социален мениджмънт” в Академията по икономика „Димитър Ценов“ в Свищов. През 2005-та и 2006 г. успешно завършва обучения на ФБР /ИЛЕА/, в Унгария и САЩ.

С дългогодишен опит в системата на МВР. От 1990 е офицер в отдел „Охрана на обществения ред” в Регионална дирекция на вътрешните работи – Плевен. Три години по-късно става началник на отдел „Криминална полиция“ при РДВР – Плевен. В периода 1995 – 1999 г. е началник на отдел „Борба с организираната престъпност” при РДВР – Плевен, а от 1999 – 2003-та г. е заместник-директор на РДВР – Плевен, отдел „Полиция”. Началник е на сектор „Борба с организираната престъпност“ – при РДВР – Плевен и началник на отдел „Опазване на обществения ред и превенция“.  От 2013 г. е директор на ОД на МВР – Плевен. През 1994, 2004 и 2007 г. е отличаван с награди на Министъра на вътрешните работи. През 2017 г.  е назначен за Областен управител на Област Плевен.

 

 

3. Пламен  Тачев – инженер

Пламен Тачев е роден през 1964 година в Червен бряг. По образование е инженер. Народен представител е в четири последователни парламента. Част е от ПП ГЕРБ от самото създаване на партията. Общински ръководител е на ГЕРБ – Червен бряг. Семеен с 2 деца.

 

 

 

4. Проф. д-р Димитър Господинов, дмн – лекар

Специалист по кожни и венерически болести (1990 г.) Член на български и чуждестранни дружества. Председател на Държавна изпитна комисия за придобиване на специалност в медицината (2010 и сега). Асистент, старши и главен асистент (1986 – 2006), доцент (2007 – 2012) и професор (след 2013) по дерматология и венерология. Ръководител на Катедра по кожни и венерически болести в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ Плевен. Автор и съавтор на 170 научни публикации – 2 дисертации, 4 монографии (1 в България, 1 в Белгия и 2 в САЩ), 38 публикации  в чужбина и 126 в страната. Гражданска квота. Семеен с две деца и 4 внуци.

 

 

5. Д-р Мариана Лазарова – лекар

Специалист по детски болести. Магистър по икономика  и магистърска програма „Здравен мениджмънт“ – СА „Димитър Ценов“ Свищов. Управител на ДКЦ II Плевен. Зам.-председател на СДС . Семейна с една дъщеря.

 

 

 

 

6. Албена  Тотева – педагог

С две магистърски степени на образование – по икономика и управление на промишлеността и педагогика на обучението по предметни области с квалификация учител. Продължава в момента третата си магистърска програма, по психология.  Притежава първа професионалноквалификационна степен по управление на образованието. Професионалният и опит е в сферата на предучилищното и училищното образование – 15 години с управленски функции на училищно ниво и 12-та година на областно ниво като началник на Регионалното управление на образованието – Плевен. Член на ПП ГЕРБ от 2009 година. Семейна, с две деца.

 

 

 

7. Десислава    Панталеева – икономист

Специалист с професионален опит в сферата на финансите в здравеопазването, с две магистратури по „Финанси“ и „Здравен мениджмънт“. От създаването на здравната каса работи в институцията, като последните 12 г.  на ръководна позиция. Член на ПП ГЕРБ от 2007 г., областен организационен секретар на ЖГЕРБ за област Плевен. Семейна, с две деца.

 

 

 

8. Валери  Лачовски – икономист

Специалист с професионален опит в сферата на финансите и здравеопазването, с магистратура по „Здравен мениджмънт“.

От 2012 г прокурист на МБАЛ-Кнежа Член на ПП ГЕРБ от 2011 г. Общински ръководител на ГЕРБ – Кнежа. Семеен с три деца.

 

 

 

 

9. Мирослав Траянов – икономист

Специалист Горско и ловно стопанство. Работил като счетоводител в завод „Батерия“ Никопол, в МВР, Началник в РПУ Угърчин, Ловеч, РПУ Долна Митрополия, ОД на МВР – Плевен. Ръководител във ВиК-Плевен. Учредител и Общински  ръководител на ПП ГЕРБ Долна Митрополия от основаването й. Общински съветник – 4 мандата, Зам.-председател на ОбС – Долна Митрополия.

 

 

 

10.  Дочко Дочев – спортист

Треньор по футбол. От 1992 г. – до 2011 г. – ръководител на собствен частен бизнес. От 2007 г. и към настоящия момент – Общински ръководител на ПП ГЕРБ Левски. От 2007 г. общински съветник в Общински съвет Левски, избран с листата на ПП ГЕРБ . От 2011 г. – до 2019 г. – 2 мандата – Председател Общински съвет Левски. Член на УС на Националната асоциация на председателите на Общински съвети в България. От 2011 г. и към настоящия момент – 2 мандата – Член на УС на Аматьорската футболна лига при БФС. От 1999 г. до 2020 г. – Председател на Управителния съвет на „Общински футболен клуб Левски – 2007” – Левски. От 2020 г. и към настоящия момент член на Управителния съвет на „Общински футболен клуб Левски – 2007” – гр. Левски

 

 

 

11. Христомир  Христов – икономист

Управител и собственик на търговски комплекс, развиващ успешен бизнес от 20 г. Магистър – финансист застраховане и соц. дело в СА „Д.А. Ценов “ гр.Свищов. С множество награди : Бизнесмен на годината и Културен мецанат. Бивш състезател по мотоциклетизъм, майстор на спорта. Общински съветник от 1999 г. до сега.

 

 

 

 

12. Тони Крумов – студент

Студент във ВВВУ “ Георги Бенковски „, специалност “ Авиационна електроника „. Инспектор в отдел “ Контрол и правоприлагане “ в НТУ.  Завършил програмата „Обучение на политически лидери“ в Институт за политика към БАН. От 2018 общински организационен секретар на общинската структура в община Гулянци. От 2020 член на областното ръководство на МГЕРБ Плевен.

 

 

 

13. Румен Мотовски – спортист

Заслужил майстор на спорта. 14 пъти шампион на България по бокс за мъже. Завършил НСА „Васил Левски“, Треньорски и учителски профил. Второ висше, специалност по  „Мениджмънт на търговската дейност“ към Стопанска академия „Д. Ценов“ Свищов.

 

 

 

14. Огнян Кузманов – художник на свободна практика

Член на  Представителството на  СБХ-Бургас. Диплома – Дизайн. Самостоятелни международни изложби в Германия, Франция, Австрия, Чехия, Словакия, Люксембург и  България. Куратор на Международни пленери по живопис в Обзор и Двореца в Балчик. В семейно съжителство с Милена Костуркова – художник. Живее и работи в Плевен. Картините му са притежание на колекционери от Европа, Русия и САЩ.

 

 

 

 

15. Велислава Величкова – юрист

С 20 г. юридически стаж в областта на административно, гражданско и търговско право, както и изпълнителен процес. Работила е в Община Червен бряг, НК“ЖИ“ гр. София,“ Плама“ Плевен в несъстоятелност, Районна здравноосигурителна каса –  Плевен, Община Плевен, Топлофикация Плевен. Семейна, с две деца.

 

 

 

 

16. Александър  Николов –  юрист

С над десетгодишен юридически стаж в съдебната система. Магистър по право, международни отношения и финансов мениджмънт; Председател на Управителния съвет на Сдружение на администрацията в органите на съдебната власт. Адвокат в една от големите адвокатски кантори, с професионален опит по административни дела. Семеен е, с една дъщеря.

 

 

 

17. Доц. д-р Цветан  Луканов, дм – лекар

От 1994 г. работи  като ординатор в Централна имунологична лаборатория. От 2001 г. е последователно хоноруван преподавател, асистент, старши асистент и главен асистент по „Клинична имунология” към МУ-Плевен. През 2001 г. придобива специалност по „Клинична имунология”. През 2007 г. получава диплома за образователна и научна степен „Доктор”, а през 2010 г. придобива научно звание доцент по „Имунология”. Оттогава е ръководител на „МДЛ по Имунология” при „УМБАЛ – Д-р Г. Странски” ЕАД-Плевен. През 2009 г. е назначен за Заместник-изпълнителен директор по диагностично-лечебна дейност. От 15.12.2014 г. до момента заема длъжността Изпълнителен директор на „УМБАЛ – Д-р Г. Странски” ЕАД – Плевен. Семеен с едно дете.

 

 

18. Атанас Върбанов – инженер

Офицер от запаса – ШЗО – Плевен. Средно образование  – ТХВП – Плевен. Висше образование – Технически университет – Русе, магистър на инженерните науки. Работодател. От 2000 г. е собственик и управител на книгоиздателство с прилежаща печатна база. Живее и работи в Плевен. Председател на училищното настоятелство на Основно училище „Д-р Петър Берон“, Плевен. Учредител на партия ГЕРБ. Семеен с двама сина.