„Животът винаги е с предимство! С тази мисъл всеки човек трябва да се качва в автомобила си всеки ден.” Това каза кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров, който днес присъства на откриването на 27-мия Национален конкурс „Пътен полицай на годината”. Събитието, чийто домакин бе Плевен, бе официално открито от министъра на вътрешните работи Младен Маринов .
„Възползвах се от възможността в личен разговор да обсъдя с министър Маринов въпросите за сигурността, битовата престъпност, безопасността на пътя и създаването на общинска полиция. Това са ключови въпроси, по които имам готовност да предложа работещи решения, ако получа доверието на хората за управление на Община Плевен”, каза кандидатът за кмет на Плевен Мирослав Петров. Заедно с него на събитието присъстваха кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ Владислав Монов, Александър Николов и Цветелин Горанов.
В състезанието участват 29 отбора мъже по двама състезатели от 28-те дирекции, като дирекцията –домакин – ОД на МВР – Плевен – е представена от с 2 отбора. В националния конкурс „Пътен полицай на годината“ младши автоконтрольори се състезават в дисциплините теоретичен изпит по специализирана подготовка, стрелба с пистолет, оказване на долекарска помощ на пострадали при ПТП, майсторско управление на мотоциклет и автомобил.