„Бръшляница, както и всички други малки населени места в Община Плевен, са изоставени през последните четири години от страна на общинска администрация. Пътищата са в окаяно състояние, липсва транспорт между селата и големия град, няма предлагане на основните услуги – аптека, лекар, социален патронаж. Време е това да се промени”, категоричен бе Мирослав Петров, кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ на среща с жителите на село Бръшляница.
„За да има сигурност, да спрат битовите кражби и хората да живеят спокойно, е време в селото да има видеонаблюдение, денонощна охрана и постоянно полицейско присъствие. Наложителен е спешен ремонт на основния път към селото, за да има Бръшляница връзка с големия град и да може транспортните фирми да осигурят постоянна линия до селото. На хората в селото трябва да се осигури работа и това може да стане чрез програмите за временна заетост, които дават добри възможности, но се иска пак инициативност от страна на общинска администрация. Време е социалният патронаж да стигне до Бръшляница. Да се направи ремонт на църквата, на здравната служба, на пенсионерския клуб, но затова трябва кметът на Община Плевен и кметът на село Бръшляница да гледат в една посока, да бъдат от ГЕРБ, за да работят заедно и да си помагат взаимно”, каза още Мирослав Петров.
На срещата той представи новият кандидат за кмет на Бръшляница Даниела Петракиева, която представи своята програма за развитието на селото. „Само с кмет на Плевен от ГЕРБ, активна общинска администрация и много работа от моя страна, с помощта на всички жители, можем да направим от Бръшляница китно селище”, категорична бе тя.