Най-големият проблем за жителите на община Червен бряг – качеството на питейната вода, ще бъде решен от д-р Цветан Костадинов като бъде избран за кмет. Кандидатът на ГЕРБ се срещна със заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, от когото получи зелена светлина за проектите, които ще сложат край на проблема с водоснабдяването.
Д-р Цветан Костадинов получи уверение, че в рамките на кметския му мандат старите водопроводни мрежи могат да бъдат подменени, както и да се стартира изграждането на пречиствателна станция за питейната вода.
„С г-н Нанков коментирахме и възможностите за изграждане на околовръстен път, който да пренасочи трафика на тировете през индустриалната зона. Това е изключително важен проект за Червен бряг, който също ще започнем“, каза Костадинов.
Кандидатът за кмет на ГЕРБ ще получи съдействие за решаването на проблема със свлачищата, както и за ремонта на пътни участъци от републиканската мрежа, която пострада след падането на мостовете.
На срещата присъства и народният представител Пламен Тачев, който през годините помогна изключително много за облагородяването на града и съдейства за добрата комуникация между изпълнителна, местна и законодателна власт.
Д-р Цветан Костадинов се срещна и с Красимир Велчев – член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и зам.-председател на парламентарната група. Той се запозна с програмата на Костадинов и заяви, че в лично качество пък и ръководството на партията го подкрепя. „Ние подкрепяме хора, които са се доказали в професията, в обществото като личности. Ние сме сигурни във вашите качества. Надявам се и жителите на Червен бряг да ви повярват“, заяви Велчев.
Миналата седмица Костадинов разговаря с премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов, председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и на комисията по образование Милена Дамянова. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Червен бряг получи подкрепата им за управленската си програма, която гарантира ефективна администрация, качествено образование, достъпно здравеопазване, развита инфраструктура и конкретни мерки за борба с битовата престъпност.