Със сменена дограма, ремонтирани санитарни помещения и съблекални посреща вече трениращите деца лекоатлетическата зала в Плевен. В това лично се убедиха заместник-министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов, областният координатор на ГЕРБ Мирослав Петров и олимпийската ни шампионка по лека атлетика Тереза Маринова. На събитието присъстваха още народният представител Владислав Николов, заместник-председателят на ОбС – Плевен Петя Василева и общински съветници от ГЕРБ.
Средствата за частичния ремонт в размер на 114 000 лв бяха набавени чрез дарителска акция на Лайнс клуб, в която с лични средства участваха ръководството на ГЕРБ на областно и общинско ниво, народни представители и общински съветници от групата на ГЕРБ.
„Без подкрепата на държавата такова голямо съоръжение като лекоатлетическата зала много трудно ще може да се поддържа в приличен вид. Ето защо още по време на предизборната кампания през есента миналата година лично министърът на младежта и спорта Красен Кралев уважи дарителската инициатива и дойде в Плевен в подкрепа на инициативата за ремонт на лекоатлетическата зала към спортното училище”, коментира по темата областният координатор на ГЕРБ Мирослав Петров. Идването на заместник министър Андонов в Плевен по повод извършения частичен ремонт е поредното публично заявление от страна на министерството, че поема щафетата, за да бъде доведен целия процес до очаквания добър финал, каза още Петров.
Олимпийската шампионка Тереза Маринова призова децата да ценят всичко, което се прави за подобряване на материалната база и да пазят като свои ремонтираните помещения.