„Единствено ГЕРБ предложи управленска програма с конкретни ангажименти и срокове за тяхното изпълнение. Всички видяха, че проф. Димитър Стойков беше безспорният победител и в двата дебата, давайки категорични, аргументирани и разбираеми отговори. Това провокира старта на компроматна война срещу него и ГЕРБ като израз на безсилие от страна на опозицията”, каза Мартин Митев – общински председател на ГЕРБ, коментирайки предизборната кампания в Плевен и общината. На заключителната пресконференция днес присъстваха народният представител и областен председател на ГЕРБ Владислав Николов и общинският организационен секретар на партията Даниела Гонкова.

 По думите на Митев целят финансов, медиен и друг ресурс на Реформаторския блок и ББЦ е бил хвърлен срещу доброто име на ГЕРБ, проф. Димитър Стойков и плевенчани. „В продължение на месец ни се обясняваше как плевенчани гласували с краката си и без да мислят, което за мен е изключително грозно. Лъгаха ни как цели 12 години политически хамелеони не са откраднали и кламер и са ходили с една риза на гърба си. Говореха за себе си като за нови лица в политиката, обиждайки интелигентността на плевенчани. Наслушахме се на манипуалции и опити за шантажи”, допълни Митев.

Той се обърна към плевенчани, които определи като достойни хора и патриоти, призовавайки ги да бъдат верни на принципите си и да игнорират манипулациите. „Нека в неделя всички подкрепим младостта на Плевен като зачеркнем номер 10 в бюлетината”, каза още Мартин Митев