МБАЛ Кнежа отбеляза своя 50 годишен юбилей. Официални гости на събитието бяха народният представител от ГЕРБ Владислав Николов, областният управител на Плевен Ралица Добрева, общинският координатор на ПП ГЕРБ Плевен Мартин Митев и организационният секретар на партията Даниела Гонкова.

„Горд съм с факта, че в момента МБАЛ – Кнежа е една от най-стабилните болници в областта, но повярвайте ми не бих могъл да го постигна сам. Това е благодарение на моите колеги лекари, медицински сестри, физиотерапевти, всички ние, които работим в тази болница. Благодаря ви за подкрепата.”, каза прокуристът на МБАЛ Кнежа Валери Лачовски.

Приветствие по повод 50 годишния юбилей на здравното заведение отправи областният управител на Плевен Ралица Добрева. „Тази годишнина е победа за всички – за хората, за болницата, за лекарите и медицинския персонал. Достатъчно е да си припомним как през 2010 година МБАЛ Кнежа бе пред сериозна опасност да бъде закрита. Слава Богу, с общите усилия на държавата, здравната каса, ръководството на болницата в лицето на Валери Лачовски и на местната власт, това не се случи и днес заедно празнуваме 50-та годишнина от основаването на здравното заведение. Всички Вие доказахте, че с много работа и упоритост, с много професионализъм и коректност нещата се случват.”, каза областният управител на Плевен Ралица Добрева.

Народният представител от ГЕРБ Плевен Владислав Николов прочете поздравителния адрес за празника от името на председателят на 43 НС Цецка Цачева.

„В този ден на равносметка искам да ви поздравя за Вашата отдаденост на грижата за хората, хуманизма и високия професионализъм на лекарите и медицинските специалисти в МБАЛ Кнежа. Благодарение на тях днес Вие заслужено се радвате на доверието на многобройните ви пациенти, а това е най-високата оценка и признание за качеството на Вашата работа. Затова ние Ви дължим огромна благодарност и подкрепа. Благодаря Ви за спасените човешки животи, за надеждата, която дарявате, за професионализма и изключителната всеотдайност.”, се казва в поздравителния адрес от Председателят на НС Цецка Цачева. В него тя декларира, че парламентарната комисия по здравеопазване в 43 НС ще бъде ангажирана и искрено съпричастна към проблемите на българската медицина.

Като председател на Областното ръководство на ПП ГЕРБ Плевен Владислав Николов връчи на прокуриста на МБАЛ Кнежа икона на Свети Николай, изработена от плевенски автор и пожела на ръководството, лекарите и медицинския персонал здраве, стабилност и развитие дълги години напред.

Болницата в Кнежа е основана като градска болница през 1964 г. със 75 легла. Пред 1968-ма тя се разраства в районна, а след 20 години в общинска. През 2000 година е регистрирана като многопрофилна болница за активно лечение. През годините лечебното заведение преминава както през изпитания и трудности, така и през добри периоди. Днес здравното заведение в условията на криза в здравната система болницата в Община Кнежа вече втора поредна година реализира печалби.