„Индустриалната зона на Плевен е в окаяно състояние и е крайно време да се вземат адекватни мерки това да се промени. През целия мандат настоящото ръководство на община Плевен не направи абсолютно нищо, за да привлече инвеститори, да отговори на техните очаквания за състоянието на прилежащата инфраструктура, така че да ги мотивира да разрастват своя бизнес в Плевен”, каза кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров. Той и кандидати за общински съветници – Александър Николов, Валентина Вълчанова, Пламен Бешков, Румен Мотовски, Емилия Нинова и Борислав Щерев – се срещнаха с работниците в плевенския завод за сглобяеми стоманообетонни конструкци.
„Държавата прави всичко по силите си, за да създаде условия за насърчаване на инвеститорския интерес в Северна България, но задача на местната власт е да бъде пряк посредник за реализирането на тези инвестиции на место. Давам ви конкретен пример с Плама – собственикът ѝ е готов да даде прилежащи терени около рафинерията за реализиране на публично-частно партньорство с Общината. И тук опираме до активността и предприемчивостта на кмета на Плевен.”, посочи Мирослав Петров.
Работниците в завода признаха като безспорен успех за управлението на община Плевен от ГЕРБ в предходния мандат големите инфраструктурни проекти, които кмета Спартански дори няма да може да реализира в заложения обем.
„Заради престъпно бездействие на настоящото ръководство на общината, проектът за водния цикъл ще понесе сериозни санкции и вероятно това няма да позволи реализирането му в обема, който е заложен.”, категоричен бе кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров.
„В своя мандат проф. Стойков, кметът на ГЕРБ, остави огромен ресурс и подписани проекти за милиони. Сегашният кмет на Плевен не е просто довърши проектите на Стоков, но не започна нито един нов, който да остави на своя наследник. Това е главният проблем на Плевен – неработещата и абдикирала от Плевен администрация. Освен засаждане на теменужки и шарени букви за четири години в Плевен нищо друго не се случи”, каза Валентина Вълчанова, кандидат за общински съветник от ГЕРБ.
„ГЕРБ не обещава чудеса. Тук сме, за да поемем пред вас изпълними ангажименти, че ще подобрим инфраструктурата, ще инвестираме в кварталите, така че да привлечем повече инвеститори в Плевен и общината. Като се повиши конкурентоспособността, по естествен пазарен принцип ще се повишават и доходите”, каза Александър Николов, кандидат за общински съветник от ГЕРБ.