Въпросите за битова престъпност, организацията на пътното движение и чистота в Плевен са най-често поставяните от плевенчани в активна възраст. На среща с работниците в предприятие завода за метални изделия и съдове под налягане кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен Мирослав Петров и кандидати за общински съветници от листата на партията представиха конкретни решения на тези наболели проблеми.
„Непрекъснато чувам в срещите си досега, че Плевен затъва. В следващите 4 години ще положа огромни усилия това изречение да се чува все по-рядко”, каза Мирослав Петров. По думите му проблемът с битовата престъпност е решим, но изисква комплексен подход, който включва полицейско присъствие, ангажираност на общината и ефективно видеонаблюдение.
”Плевен от 70 години не е мръднал по отношение организация на движението. Колите многократно се увеличиха и места за паркиране няма. Това е предпоставка за ПТП. Кметът трябва да има желание да работи по темата пътна безопасност и сигурност”, заяви Мирослав Петров.
На срещата бе дискутирана и темата за чистотата. „Преди няколко месеца се промени закона за местните данъци и такси. Вече такса смет няма да се изчислява на база данъчната оценка на имота, в който живеете, а на база изразходения от вас боклук. Това значително ще намали таксата смет”, каза Александър Николов –кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ. Той обясни, че се въвежда методика и „тук вече е ролята на общинската администрация, да промени наредбата и да се работи на принципа замърсителя плаща. До голяма степен това ще ощети бюджета на общината, но има други механизми, чрез които той може да бъде запълнен.”
„Европейски средства в Плевен могат да влязат. Ще бъде осъществяван сериозен контрол на работата по изпълнение на тези европейски проекти, но това се прави от администрация, която е компетентна. Такава ще бъде моята администрация.”, обобщи Мирослав Петров.