„Благодаря на плевенчани за оказаното доверие и отправям апел към тях много добре да решат, за кой кандидат да гласуват. Имаме ясни позиции и ясни послания, които смятаме да осъществим. На Плевен предстои много“. Това каза днес на пресконференция след първия тур на местните избори в община Плевен кандидатът от ПП ГЕРБ Мирослав Петров. Той призова гражданите на Плевен с оглед преодоляването на 4-годишния застой и за бъдещето на града ни да направят своята правилна преценка и да гласуват в неделя с бюлетина 43.
Той подчерта, че проблемите на Плевен са много и те трябва да се решават още от първия ден. „Първото, с което трябва да се започне е подготовката на Общината с проекта за обходния път на Плевен. Това е нещо, което трябва да се случи, тъй като рискуваме магистралата да ни подмине без да имаме удобна и адекватна пътна връзка, която да прави връзка с индустриалните зони и центъра на града“, подчерта Мирослав Петров.
Той акцентира и от нуждата от цялостна реорганизация на движението в града. Петров добави, че липсват проекти за крайните квартали на Плевен, чрез които те да бъдат облагородени със средства от европейски програми. За малките населени места кандидатът за кмет от ГЕРБ бе категоричен, че там трябва да има засилено присъствие и ангажираност от страна на Общината при разпределяне на общинския бюджет, да бъде създадена общинска полиция, която адекватно и системно да решава проблемите им.
Мирослав Петров подчерта, че големите и жизненоважни проекти за нашия регион са АЕЦ“Белене“, АМ „Хемус“ и  Балкански поток, за които Плевен трябва да бъде подготвен и да се възползва от тях.