В неформална среща с живеещите на ул. „Чаталджа” 11 кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров и кандидатите за общински съветници от партията Мартин Митев, Христослав Михайлов, Румен Мотовски, Йордан Грижов, Пламен Бешков и др. изслушаха проблемите на хората и предложиха ефективни решения по всеки един от тях.
Огромното недоволство на квартала е концентрирано в неподдържаната детска площадка и непрекъснатите вандалски набези по съоръженията, монтирани на нея. „Само ние и децата чистим, люлките до този момент поправят единствено и само татковците, пързалката е ръждясала, а пясък от 6 г. не е слаган в пясъчника”, посочиха недоволните родители от „Чаталджа”. Наред с това те се оплакаха, че са подложени на непрекъснат тормоз от настанените в общински жилища, които по думите на хората от ранна сутрин пускат високо музиката и не я спират до късно вечерта. „Подавали сме многобройни сигнали на 112, но без никакъв резултат”, разочаровани са хората.
Кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров посочи конкретни, работещи, според експертната му преценка, решения, които лесно и трайно ще решат поставените проблеми. Той акцентира на изграждане на видеонаблюдение с висока резолюция, работещ колцентър, базиран в полицията, който да анализира събраната информация, възможността на общината да сътрудничи с частни охранителни фирми и мобилни екипи, които да обикалят района извън обходите от страна на полицията. „95 % от жалбите на хората, които идваха в приемния ми ден като областен управител, касаеха общинска компетенция. Очевидно обаче помощ от Общината тези наши съграждани не намираха и затова се обръщаха към областния управител, като представител на държавата.”, отбеляза Петров.
„Проблемите могат да бъдат обективни и субективни. Субективните проблеми са от самата администрация, че няма желание да ги реши, обективните- са липсата на пари. Те могат да дойдат от общински и европейски проекти. Ако няма такива приходи, значи имаме слаба администрация. Проблемите са навсякъде едни и същи и тук, и на съседната улица, защо не е направен анализ, нямам отговор. Нашите общински съветници са достатъчно активни и в непрекъснат контакт с гражданите, така че проблемите ви винаги ще бъдат чути и от кмета, ако ми гласувате доверие, и от общинските съветници от ГЕРБ”, ангажира се кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров.