Плевен и в частност Плевенската общинска администрация е длъжник на Дружеството на писателите в града. През последните години е истински подвиг издаването на годишния алманах „Мизия” поради липса на средства. Не се организират международни писателски средства, защото няма финансова подкрепа за това от страна на общината. Сградите на културните институти се нуждаят от ремонт. Това стана ясно по време на срещата на Мирослав Петров, кандидат за кмет на Плевен от ГЕРБ с представителите на Дружеството на писателите в града.
„Плевен е известен със своите писатели, артисти, художници по цял свят и ние не трябва да позволим това да бъде забравено. Трябва в града ни отново да закипи интензивен културен живот, да се издават нови и нови книги, да се дават нови и нови представления и спектакли. Това може да стане с изграждането на многофункционална спортна зала, в която ще кипи истински културен живот. Парк „Кайлъка” също крие много нови възможности – с открити модерни сцени”, категоричен бе Мирослав Петров.
На срещата си с плевенските писатели, той посочи, че като бъде избран за кмет към постоянната комисия по култура към общинския съвет и към отдел Култура в общинска администрация ще бъде изграден обществен съвет от консултанти в сферата на културата, които да подпомагат дейността на администрацията за нови идеи, с визия за разрешаване на проблемите и правилно разпределение на бюджетните средства.