„Градим Плевен. Това бе каузата, когато преди осем години нашите съграждани ни гласуваха доверие. Мястото, на което се намираме е категорично доказателство, че над 90% от видимите резултати в Плевен са дело на ГЕРБ – както на национално, така и на местно ниво. Днес нашият град е в застой. Той не заслужава това, напротив – Плевен може много повече”. С тези думи кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен Мирослав Петров се обърна към гражданите по повод откриването на предизборната кампания на ГЕРБ. Срещата с хората се състоя в района на емблематичните за Плевен фонтани, известни като „жабките”.
В изказването си Петров акцентира върху потенциала на Плевен да е естественият икономически център на Северна България. „Но инфраструктурата е зле. Не сме готови за магистрала Хемус. Неслучайно премиерът и министрите не предлагат нашия регион на големите инвеститори, наши или чужди, предлагат Пловдив. А може да сме ние.”, посочи кандидатът на ГЕРБ за Плевен Мирослав Петров.
В изказването си кандидатът за кмет от ГЕРБ постави акцент и върху друга ключова за града тема – изграждането на спортна зала. „Възможно е нашите съграждани да гледат големи спортни първенства и концерти в Плевен, а не в София или Русе. Това ще се случи, когато изградим Арена Плевен – вече заявих, че многофункционалната спортна зала е мой личен приоритет, Арена Плевен е моя кауза.”, ангажира се пред своите съграждани, дошли да изразят своята подкрепа към него, кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров.
Той отправи покана към всички кандидати за кмет на Плевен от всички партии да участват на 12 октомври в инициатива, посветена на Европейския ден на донорството и трансплантациите. „Нека мислим национално. Нека бъдем съпричастни и изразим своята благодарност на семействата на донорите, които спасяват животи и поне за ден да няма политически нападки”, призова Петров. Събитието ще се проведе от 11 часа в зала „Плевен”.
По рано днес кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ и листата общински съветници, заедно с народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева и много симпатизанти и привърженици на ГЕРБ дадоха символичен старт на предизборната кампания с водосвет за здраве и благоденствие. Водосветът бе отслужен в църквата „Свети Николай”.
„Ние от ГЕРБ обещаваме само едно – работа, работа и пак работа. За нашия Плевен”. Това е мотото, което обединява всички идеи за бъдещето на Плевен и подобряване начина на живот на хората.