„За да има нови работни места в Плевен, трябва да има добра пътна свързаност, която ще бъде подсигурена с достигането на магистрала „Хемус” до нас, но трябва да бъдем подготвени. В предстоящия четири годишен мандат на новата местна власт предстоят два важни проекта, за които държавата работи много интензивно – АЕЦ – Белене и изграждането на Балкански поток. Те неминуемо ще доведат по по-голяма заетост, инвестиции и дивиденти в града като цяло”, това каза Мирослав Петров на среща с работещите в една от най-големите шивашки фирми в Плевен.
През последните четири години Плевен е в застой и изолация. Нашата община не се развива. Основна вина за това носи неумението на общинската администрация да привлича инвестиции, да реализира важни проекти, да работи добре с другите институции. Моделът в Плевен „Спартански-Зеленогорски“ е доказал, че не работи за благото на плевенчани, без значение кой е начело на изпълнителната власт. За доброто на града ни е нужна промяна в Плевен”, категоричен бе г-н Петров.
Той заяви, че ГЕРБ не обещава чудеса. „Тук сме, за да поемем пред вас изпълними ангажименти, че ще подобрим инфраструктурата, ще инвестираме в кварталите и индустриалната зона, така че да привлечем повече инвеститори в Плевен и общината. Като се повиши конкурентоспособността, по естествен пазарен принцип ще се повишават и доходите”, каза още г-н Петров.