„Плевен трябва да бъде готов да добрите промени, които се случват благодарение на правителството на Бойко Борисов – АМ „Хемус”, пътната свързаност, за да изведем, целия поток от тежкотоварни автомобили извън града, присъствието на големи проекти като Белене, Балкански поток, логистичен център, който се очаква да бъде в района на Долна Митрополия. И всички тези промени пряко ще се отразят на бизнеса – ето например за вас в Офис 1 – това означава по-голяма нужда от офис консумативи, например”. Това каза кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ Мирослав Петров, който заедно с кандидати за общински съветници от листата на партията тази сутрин се срещна със служители в Офис 1 в Плевен.
Воденият от Мирослав Петров отбор на ГЕРБ припомни, че санираните училища, детски градини, новия площад, всички пътища, фонтани, новите тролеи, новата контактна мрежа, новото депо, видеонаблюденията по кръстовищата – всичко това е от времето, когато Плевен беше управляван от кмет на ГЕРБ и властта беше на ГЕРБ. „48 млн по Региони в растеж са подписани от проф. Стойков. Реализират се бавно, затова Спартански реже лентите, но той просто харчи парите, които ние сме му оставили наготово в предходния мандат, когато ГЕРБ управляваше града”, каза Мартин Митев кандидат за общински съветник от ГЕРБ и председател на общинския съвет в Плевен. „Към момента настоящото местно управление няма подписан нито един проект. Нито един.”, категоричен бе той.
На срещата бе поставен въпросът за привличането на инвестиции. „Плевен беше един от най-добре развитите индустриални центрове в Северна България. Географското му разположение, индустриалната база, пътната свързаност – автомобилен, речен и ж.п. транспорт, автомагистралата създават добри предпоставки за оформянето на икономически център. Инвеститорите трябва да се ангажират трайно”, каза Мирослав Петров. „Обвързването на бизнеса с обучението също е важно обстоятелство за насърчаването на инвестициите, защото тогава ще можем за предложим добри, подготвени и адекватни на търсенето на пазара кадри. Идеята е да дадем малко енергия на Плевен и да го върнем в силата, която беше преди години”, каза кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Александър Николов. Той представи е една идея за инвестиции в спорта чрез подобряване базата на повечето училища в Плевен, която през деня да бъде ползвана от учениците, а в извънучебно време инвеститорът да може да предоставя базата и за външно ползване срещу заплащане.
„За да се случват нещата в Плевен, за да се развива градът и да са спокойни и доволни хората е нужна много работа, предприемчивост и добро сътрудничество с правителството. ГЕРБ предлага точно това. Работа, работа, работа за Плевен.!”, обобщи Мирослав Петров.