„Спортът е мой приоритет и заявявам това с абсолютна категоричност. Очаквам съвсем скоро министърът на спорта Красен Кралев да дойде в Плевен и всички проблеми и въпроси, които се поставят от спортните клубове в града, с които поддържаме активна комуникация, ще дискутирам лично с министъра”, ангажира се кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен Мирослав Петров. Той коментира, че състоянието на спортната инфраструктура в Плевен има пряко отражение върху протичането на тренировъчните процеси. „В залите трябва да е топло през зимата и прохладно през лятото. Те трябва да са оборудвани подходящо и безопасно, така че талантливите ни състезатели да постигат още по-големи успехи. Плевен е спортен град. От спортното ни училище са излезли не един и двама шампиони и наша задача е да върнем спортната му слава”, каза Мирослав Петров.
„Привлечем ли повече инвеститори в Плевен ще осигурим на плевенския спорт повече реклама, повече спонсори, което е другата голяма болка. Тази финансова помощ може да дойде от Европа, от държавата, от бизнеса, но е нужна ясна визия и последователност при реализирането ѝ”, каза кандидатът за общински съветник от листата на ГЕРБ Александър Николов.
„Аз живея със спорта и като общински съветник в бъдещия местен парламент ще направя всичко по силите си, за да подпомогна състезателното развитие на тези момчета и момичета, които заслужават много, не само заради медалите, а заради своя хъс, постоянство и високи цели”, каза Румен Мотовски – кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ.
На срещите бяха поставени много въпроси, голяма част от които са решими при добра воля от страна на местната власт.
„Не говорим празни приказки. Налице са ясно разписани законни процедури, които могат в голяма степен да облекчат издръжката на клуба по ММА, поне що се касае до размера на наема. И с това се ангажираме като бъдещи общински съветници от ГЕРБ в новия общински съвет”, каза Мартин Митев – кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ.
„Искаме да задържим младите хора в Плевен, да спортуват тук, да се развиват в Плевен и да носят своите медали тук – в нашия град”, категорични бяха от ГЕРБ.