Кметът на Плевен от ГЕРБ проф. д-р Димитър Стойков запали светлините на коледната елха. Шест метрова ела е новото празнично дръвче, което ще радва плевенчани с бляскава коледна украса.

На тържеството на обновения плевенски площад присъстваха народният представител Владислав Николов, областният управител на Плевен Ралица Добрева, председателят на Общинския съвет, общински съветници от ПП ГЕРБ, много деца и родители.

Пред грейналите детски погледи и нетърпеливото обратно броене кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков натисна бутона и  коледното дръвче бе обляно в светлина.

„Нека тези светлини озарят душите и сърцата ни, нека ни направят по-добри, да внесат повече топлота в домовете ни. Нека се пребъдат делата ни и да се реализират мечтите ни. Нека Плевен става все по-красив. Скъпи деца, да бъде благословен трудът на родителите ви и на всички, които работят за по-доброто бъдеще на Плевен.”, каза кметът. Той презова плевенчани на 31декември отново да се съберат на площада. „Ще се радвам заедно да изпратим старата и посрещнем новата 2015 година. Нека тя бъде по-успешна, по-здрава и по-богата за всички нас.”, каза още плевенският градоначалник.

Тържеството по запалване светлините на коледната елха бе предшествано от изпълнения на вокална група „Усмивка”, пиеса на куклен театър „Арлекин” и фолклорна група „Жеда”. Весело право българско хоро се изви на площада, а малчуганите получиха вкусни лакомства.