„Още със стъпването тук в Червен бряг срещнах хората, с които  сме работили последните  5 години. Хората, за които сме се старали  да защитаваме интересите в европейския  парламент. Това са земеделците и  пчеларите, младите хора, гражданите на България”, каза с идването си в  Червен бряг кандидатът в евролистата  на ГЕРБ  Мария  Габриел. Тя и председателят на националния предизборен щаб  Цветан  Цветанов, придружавани  от народните представители от ГЕРБ  Владислав  Николов  и  Цецка  Цачева, бяха посрещнати от  депутата  също от  ГЕРБ Пламен  Тачев. Пред  събралите се жители  на Червен бряг, Мария Габриел каза: „Тези избори са много важни за нас като европейски  граждани. На тези избори трябва да покажем само едно нещо – нямаме време за  губене. Всичко друго имаме. Имаме млади хора, които са иновативни, които  имат имат идеи,  които са динамични и които могат. Имаме силни жени, даващи ни силен  импулс  в обществото, за да се случат нещата. Имаме  мъже,  достойни българи,  които  милеят за родината си, милеят  за семействата  си. Това сме ние от ГЕРБ  – гражданското общество на България. И точно това трябва  да покажем  на тези избори, че искаме България  в Европа. България, в която няма съмнение, че общият  ни  европейски път е този, който ще ни позволи да продължаваме да се борим за всички  нас, за гражданите и различните сектори, които  ще ни  помогнат да се развие икономиката на България. Партиите на отговорното управление – това са  десните партии. Партиите, които не трупат дългове, за да ги плащат децата ни –това  са десните партии, това  е ГЕРБ, това е ЕНП. Преодолявайки предизвикателството на избирателната активност, правейки я висока, ще  покажем и на нашите европейски  партньори, че  доверието, което те имат единствено и само в ГЕРБ е оправдано и ние ще продължим да го отстояваме. Защото когато имаме доверието на  Европа и когато тук, в България, покажем,  че сме силни и страната ни ще следва своя европейски път на развитие  и Европа ще бъде по-силна. А само така всички ние ще можем да имаме по-добро бъдеще и по-добри  дни.”, каза Мария  Габриел.

Тя  бе подкрепена от народният представител Цецка Цачева. „ЕНП  разчитат на нас. Ето защо ние трябва да излъчим най-много членове на европейския парламент от ГЕРБ, защото това не е само за нас, а за България. Това е за бъдещето на Европа”, каза още Цачева.

„Всеки един от нас трябва да се възползва от най-ценното в демокрацията –да гласуваш свободно,  по съвест. Високата  избирателна  активност дава възможност да изпратим достойни представители в ЕП. Когато има ниска избирателна  активност, това означава, че случайността  ще определя  нашето  бъдеще. ГЕРБ е силният глас в Европа.”, каза Цветан Цветанов.  Той  представи  Мария  Габриел – нейните личностни  и  професионални  достойнства. Тази крехка жена  притежава един изключително  силен  характер и една силна личност, която може да защитава интересите на България в ЕП.” Аз знам какво е отношението към нея на всичките  751 евродепутати. Преди да приключи мандата на  ЕП тя бе основният докладчик и работеше най-активно за преодоляването на  визовия проблем, който  имаше между Обединените Арабски емирства и Европейския  съюз. Ако  сте обърнали внимание преди старта на кампанията, точно  Мария  Габриел, заедно с цялото  ръководство на ОАЕ  посрещнаха  нашия лидер  Бойко Борисов, който  в момента, знаете,  е лидер на опозицията, но  беше приет  като държавник, който  днес  управлява. Това  е отношение  към  България, към нашия лидер, към нашата  партия, благодарение  на Мария  Габриел, която  прослави  България.  Всички там говорят с уважение за  нея”, каза  още Цветанов. Той припомни, че на следващия ден, след официалното откриване на предизборната  кампания, Бойко  Борисов бил на среща с канцлера на Германия  Ангела  Меркел и  подчерта, че  такава  среща  с  Пламен  Орешарски или пък с представители на настоящия кабинет  все още не е имало.  „Важно е не само да подкрепим ГЕРБ, на да върнем европейската  перспектива пред България, да се възползваме от европейската солидарност. Вашата  Община от разпределението на 500 млн. лева е  получила  нула лева. И в голямата си част българските общини получиха колкото вас. Малките населени места получиха милиони, защото там могат да се откраднат тези пари. Те могат да се използват за купуване на гласове и точно затова е важна високата избирателна активност. България няма време за губене. Всеки един загубен глас означава, че запазваме статуквото, че задкулисието ще продължава да ни управлява. Всеки един  загубен  глас означава, че Атака и Вален  Сидеров  ще  бъде  златния пръст на това управление. Кворумът в българския парламент, защитата на това управление  го  прави  ДПС,  БСП  и  Атака. На 25-ти нека всички над 18 да гласуват с номер 18 , за да постигнем  победа ”, призова Цветан Цветанов.