Партия ГЕРБ се събра на третата си Национална конференция, на която преизбра лидера си Бойко Борисов с пълно единодушие. Той вече има и трима заместници.  Бойко Борисов бе преизбран за председател на ГЕРБ с 1102 гласа „за“, без гласове „против“ и „въздържал се“.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи за заместник-председатели на партията Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, кмет на Бургас. Тримата бяха избрани с 1101 гласа „за“, без против и въздържал се.

Борисов заяви, че след конференцията на партията вече няма да се говори за лидери на ГЕРБ, а само за Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Тя ще взима решенията, тя ще ги спуска, тя ще ги коментира. В нея влизат освен Борисов и заместниците му, и политиците Цецка Цачева, Томислав Дончев, Румяна Бъчварова, Менда Стоянова, Красимир Велчев, Живко Тодоров, Пламен Нунев. Според Борисов Комисията ще работи по-ефективно с тримата му заместници.

На форума в НДК Цветан Цветанов отчете победите на партията, като остави грешките за друг път. Той акцентира на това, че ГЕРБ очаква осмата си победа, но за пръв път се явява като опозиция.

Цветанов не смята, че е понижен,
защото има още двама заместници, на Борисов, освен него. Той подчерта, че ще се стреми да работи ефективно както и досега. Той отбеляза, че Изпълнителната комисия трябва да стане колективен орган, задаващ реалните политики и реалните решения.