Изнесен пенсионерски клуб в живописна местност ще зарадва възрастните хора в село Пелишат в началото на юли, благодарение на инициативността на кмета на населеното място Петър Йочев от ПП ГЕРБ. 

„Местността „Пещерата”, от където извира Тученишката река в спомените на възрастните хора е свързана с най-хубавите години от живота им. Като деца те са играли там и са се радвали на красотата на природата. Преди години през пролетта цялото село е ходило да бере минзухари и кокичета. Традиция, с която са приветствали събуждането на природата“ , разказа кметът Йочев.

Местната ловна дружинка сега е облагородила мястото. Направен е приятен навес и барбекю. За 7-8 от пенсионерите обаче тази инициатива ще има особено значение. По традиция членовете на пенсионерския клуб празнуват заедно  рождените  дни на всички, които са родени през съответното тримесечие. „Така с излета в местността „Пещерата“ и с връщането на приятни спомени от младостта и детството, рождениците през април, май и юни, ще запомнят този си рожден ден. А какъв по-хубав подарък за тях от връщането в младостта…“, каза кметът на Пелишат Петър Йочев от ПП ГЕРБ. Доста от възрастните хора не са ходили в тази местност от години, така че за тях ще бъде истинско преживяване. Мястото е окосено и подготвено да посрещне своите „стари-нови“ гости.

 Инициативата няма да бъде еднократна. Ще се повтори отново следващата година. Кметът на Пелишат Петър Йочев от ПП ГЕРБ засвидетелства многократно огромно уважение към възрастните хора в селото. На 25 март всяка година той организира ден на самотните възрастни хора, като ги събира на празничен обяд в залата на местното читалище. За онези, които са неподвижни или трудно подвижни пък предвижда доставка на храна по домовете, „за да усетят хората в деня на Благовещение, че някой мисли за тях, че не са сами и винаги могат да разчитат на помощ“, каза Петър Йочев.