Уважаеми съграждани,

Буквално часове преди балотажа станахме свидетели на продължаващото публично унижение на града ни и неговите достойни жители от ефира на национални медии по станалата печално популярна тема за най-скъпата в света велоалея.

Докато нашите опоненти похарчиха по предварителни изчисления, съгласно тарифите на телевизиите, близо 30 000 лева само по тази тема, която унизи плевенчани и града пред цяла България, ние спазихме обещанието да стигнем до край. Решихме да не огласяваме информацията, която се оказа публична и достъпна, преди балотажа, за да не бъде употребена за нечистоплътни политически цели. Въпреки това темата продължава да се експлоатира в ущърб на доброто име на град Плевен. Това ни задължава да огласим следното: парите, похарчени за така наречените „жълти линии” не са 850 000, не са 750 000, не са и половин милион дори. Съгласно информацията, която изискахме, реалната сума за закупуването на боята е приблизително 1 500 лв. Това развенчава манипулативната телевизионна кампания, налагаща внушението, че Плевен има най-скъпата велоалея в света.

В тази връзка групата на новоизбраните общински съветници изиска от кандидата ни за кмет проф. Стойков, да уволни в първия работен ден виновниците, взели решение без съответната административна санкция да изпълняват поръчка, различна от одобрения европейски проект.

С това считаме, че е крайно време да спре публичното унижение на град Плевен в национален ефир.