ПП ГЕРБ – Плевен регистрира кандидатите си кмет на Община Плевен, кметове на кметства и кандидатите за общински съветници. На регистрацията в ОИК – Плевен присъстваха областният координато на ГЕРБ и народен представител Владислав Николов, общинският ръководител на ГЕРБ – Плевен Мартин Митев и кандидатът за кмет на Плевен проф. д-р Димитър Стойков. Минути след регистрацията те дадоха пресконференция, на която бе представена листата с кандидати за общински съветници.

„Листата на ГЕРБ – Плевен е пълна – с 41 кандидата. Тя е балансирана и над десет от кандидатите за общински съветници са на възраст под 30 години. Разделена е почти по равно между жени мъже. В нея има журналисти, доктори, специалисти в различни области и едва ли някой ще представи по разнообразна листа“, сподели Владислав Николов. „Водач на листата на ГЕРБ в Плевен е настоящият кмет на града проф. д-р Димитър Стойков. След него, на втора и трета позиция са Мартин Митев и д-р Йордан Георгиев. Даваме ясна заявка за победа и сме застанали зад нашия кмет, който се е доказал с действията си в последните 4 години и смятам, че няма друг, който да каже, че е направил толкона много за един сравнително кратък мандат от 4 години“, каза депутатът Владислав Николов. Той припомни, че в първите години от настоящия мандат е извършено проектиране и предпроектна подготовка. „Проектите са вече факт и са готови, така че, ние можем с открито чело да застанем зад проф. Стойков и да се борим да изпълним това, което сме заложили в програмата си за следващия мандат“, заяви народният представител Владислав Николов.

Ето и пълната листа с всичките 41 кандидати за общински съветници на ПП ГЕРБ -Плевен:

 1. 1.      Проф. д-р Димитър Стойков, кандидат за кмет и водач на листата на ГЕРБ за общински съветници

Хирург. Доктор на медицинските науки. Декан на факултет „Здравни грижи“ в Медицински университет – Плевен. Изпълнителен директор на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „ Д-р Георги Странски“ Плевен. Началник на Клиника по обща и висцерална хирургия. Специалист по Медицински мениджмънт и управление. Член на общинското ръководство на ГЕРБ – Плевен. Председател на Експертната група по Здравеопазване на ГЕРБ – област Плевен. Кмет на Община Плевен мандат 2011 – 2015 г. На 56 години, семеен с една дъщеря и една внучка.

 1. 2.      Мартин Митев

Икономист, Магистър по международни икономически отношения и по здравен мениджмънт, докторант по здравен мениджмънт. Директор на Районна здравноосигурителна каса – Плевен. Помощник изпълнителен директор на Университетска болница – Плевен в периода 2002 – 2005 г. Общински ръководител на ГЕРБ – Плевен. Общински съветник Мандат 2011 – 2015 г. На 44 години, семеен с две дъщери

 1. 3.      Д-р Йордан Георгиев

Лекар, Специалист по анестезиология и интензивно лечение. Управител на МБАЛ „Св. Панталеймон“ Плевен. Магистър по здравен мениджмънт. Общински съветник – мандат 2011 – 2015 г. На 50 години, семеен с един син.

 1. 4.                                                                  Диана Данова  

Учител, магистър по математика и информатика, Софийски университет – София. Преподавател в Математическа гимназия „Гео Милев“ Плевен. Председател на Съюза на математиците в Плевен. Член на НИС на Жени ГЕРБ. Общински съветник мандат 2011 – 2015 г. На 42 години. Семейна, с две дъщери.

 1. 5.                                                                  Даниела Гонкова

Журналист. Магистър по журналистика – Софийски университет – София. Магистър по здравен мениджмънт в Медицински университет – Плевен. Заместник административен управител на Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина“ Плевен. Пиар на Университетска болница – Плевен. Областен пиар на ГЕРБ – Плевен. Общински организационен секретар на ГЕРБ – Плевен. Областен ръководител на Жени ГЕРБ – Плевен. Общински съветник мандат 2011 – 2015 г. На 47 години, семейна, с две деца.

 1. 6.      Любка Костова

Икономист, Специалист по Финанси, кредит и застрахователно дело, Ръководител направление икономика във“ВиК“ Плевен. Сертифициран вътрешен одитор. Общински съветник – Мандат 2011 – 2015. На 59 години, семейна, с две деца.

 1. 7.      Таня Георгиева

Юрист. Магистър по право в Софийски университет. Специализация по „Европейско право“ . Член на адвокатска колегия – Плевен. На 40 години. Семейна, с две деца.

 1. 8.      Дарин Ангелов

Икономист, Магистър „Счетоводство и контрол“. Член на Държавната комисия по стокови борси и тържища към Министерски съвет. Председател на Общински съвет – Плевен – Мандат 2011 – 2015. На 37 години. Семеен с дъщеря и син.

 1. 9.      Владислав Монов

Инженер, сондиране и добив на нефт и газ, Минно-геоложки университет – София. Управител на МОЛ Панорама – Плевен. Общински съветник – мандат 2011 – 2015 г. На 34 години, семеен с едно дете.

 1. 10.  Пенчо Дряновски

Машинен инженер по подемно транспортни строителни машини и системи за непрекъснат транспорт. Технолог във „Вапцаров холдинг“ Плевен. Общински съветник – мандат 2011-2015 г. На 60 години, семеен с две деца.

 1. 11.  Йордан Грижов

Политолог. Член на младежки екип Европа към представителството на Европейската комисия в България. Член на общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Плевен. Общински ръководител на Младежи ГЕРБ – Плевен. На 25 години.

 1. 12.  Станислав Петков

Мениджър проекти, магистър по топлотехника, Технически Университет – София, магистър по „Газоснабдяване“, Минно – геоложки университет – София, професия „Проектант на топлотехнически съоръжения на природен газ“, Магистър по право в Нов бъллгарски университет. Общински съветник – мандат 2011 – 2015 г. На 34 години, семеен с четири деца.

 1. 13.  д-р Красимир Трифонов

Хирург, Специалист по съдова и лапароскопска хирургия. Началник на отделение във Военна болница – Плевен. Участник в мисии на НАТО в Афганистан. Номиниран за офицер на 2006 г. от Министерство на отбраната. Председател на Контролната комисия на Районна лекарска колегия – Плевен. Председател на Управителния съвет на Тенис клуб „Плевен – 90″ Плевен. На 58 години, семеен с две деца.

 1. 14.  Петя Василева

Филолог, магистър по „Английска филология“, Софийски университет „Климент Охридски“, Управител на частен образователен център, общински съветник – мандат 2011 – 2015 г. На 53 години, семейна с три деца.

 1. 15.  Христослав Михайлов

Военен инженер. Военнослужещ в Българската армия до 2010 г. На 48 години. Семеен с две деца.

 1. 16.  Емил Абрашев

Юрист. Висше образование – магистър по „Право“, СУ „Климент Охридски“ София. Адвокат в Адвокатска колегия – Плевен.

 1. 17.  д-р Атанас Гарев

Лекар. Специалист по акушерство и гинекология. Директор на РЗИ – Плевен. Общински съветник мандат 2007 – 2011. На 60 години. Семеен, с две деца.

 1. 18.  Соня Йорданова

Учител. Магистър по биология – Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Директор на Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „ Георги Сава Раковски“ Плевен. На 55 години, семейна с едно дете.

 1. 19.  Цветомир Генчев

Икономист. Специалист по счетоводство и одит в публичния сектор. Директор на областна дирекция на държавен фонд„Земеделие“ Плевен. На 35 години, семеен с две деца.

 1. 20.  Пламена Иванова

Политолог. Магистър „Дипломация и национална сигурност“. Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ . Координатор в Европейския информационен център на д-р Андрей Ковачев, член на Европейския парламент от групата на ЕНП/ ГЕРБ в Плевен. На 26 години.

 1. 21.  Габриела Симеонова

Икономист. Магистър по финансов мениджмънт. Главен специалист във финансово-счетодовен отдел на Община Плевен. Общински организационен секретар на Младежи ГЕРБ – Плевен. На 27 години. Семейна с едно дете.

 1. 22.  Йонита Иванова

Учител. Магистър по философия – Софийски университет „“Климент Охридски“ София, Преподавател в Математическа гимназия „Гео Милев“ Плевен. Началник на отдел „Култура и образование“ в община Плевен. На 61 години, семейна с двама сина.

 1. 23.  Дамянка Владимирова

Икономист. Магистър по специалността „Организация на производството и управление на промишленото предприятие“. Директор на Национална агенция по приходите – офис Плевен. Общински съветник – мандат 2007 – 2011 г. Зам. кмет на община Плевен мандат 2011 – 2015. На 58 години, с едно дете.

 1. 24.  Зорница Петрова

Експерт сигурност . Образование висше, магистър „Защита на населението и критичната инфраструктура“ Военна академия. Член на НИС на Младежи ГЕРБ. На 25 години.

 1. 25.  Албена Тотева

Учител. Магистър „Икономика и управление на промишлеността“. Професионално квалификационни степени – Управление на образованието, Икономика и мениджмънт, Маркетинг в управлението на професионалните училища. Началник на Регионален инспекторат по образованието – Плевен. Общински съветник – мандат 2011 – 2015. На 47 години, семейна, с две деца.

26. Валентина Вълчанова – инженер

27. Веселка Лилова – учител

28. Кремена Пъшева – учител

29. Петя Христова – Стоянова – инженер

30. Девора Петрова – журналист

31. Емил Цветков – инженер

32. Станислав Иванов – икономист

33. Самуил Георгиев – икономист

34. Таня Минчева – Василева – икономист

35. Валя Донева – служител

36. Христина Кръстева – педагог

37. Огнян Кузманов – художник

38. Цветелина Иванчева – икономист

39. Емилия Нинова – студент

40. Борислав Борисов – икономист

41. Борислав Щерев – студент