Премиерът Бойко Борисов инспектира строителните дейности по АМ „Хемус” край Плевен. Присъстваха още областният управител на Мирослав Петров, неговата колега от Ловеч Ваня
Събчева, кметът на Ловеч Корнелия Маринова и кметове на малки населени места от Плевенско и Ловешко.

„Уникално съоръжение. Цялото трасе от Търново и тука до София не можете да си представите какво правят българските строители от цялата страна. Огромен напредък. Качете ги местните да видят какво се случва- по 100 машини как са накацали по скатовете”, това каза министър-председателят Бойко Борисов.
Хубаво е да се прожектират филмчета. Демокрация е. Всеки може да си изказва тезата. Но това ние трябва да оставим за следващото поколение, каза още Борисов.
 


Премиерът бе категоричен, че цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 г. е основен приоритет в управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано именно със строителството на „Хемус“, която ще осигури бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна. „Ето защо сме осигурили целия необходим финансов ресурс за „Хемус“. Изграждането на магистралата е необратим процес.”, заяви Борисов по време на инспекцията на строителните дейностите на АМ „Хемус” в участъка Плевен-Ловеч.