„Актьорите в плевенския театър получават заслужени възнаграждения през последните четири години, благодарение на управлението на ГЕРБ. Съставът е обновен и увеличен от 60 човека на 90 на щат, което говори, че Плевенският театър се развива и успява. Осигурени са и жилища от страна на Областната управа, благодарение на г-н Мирослав Петров, като областен управител за актьорите извън Плевен, за да се чувстват те спокойни и да работят с желание. Вече е факт и първото онлайн представление на Плевенския театър, което показва, че плевенските актьори не стоят със скръстени ръце по време на пандемията, а търсят варианти да стигнат до своите почитатели извън сцената на театъра” Това каза по време на среща със състава на Плевенския театър проф. д-р Григор Горчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС в Плевен.

Проф. Григор Горчев и Мирослав Петров, заедно с известния актьор и режисьор Влади Въргала, поздравиха ръководството и актьори от плевенския Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ по повод на Световния ден на театъра –  27 март.

Те разговаряха с  директора, зам.-директора и актьори по актуални за изкуството теми – финансиране на изкуството, проекти за ремонт и подновяване на базата, увеличаване на заплатите на актьорите и бюджета за култура, както и предизвикателства пред изкуството в условия на пандемия.

„Плевенският театър се развива успешно през последните години. Много млади актьори направиха уникални роли. Има много номинации за награди, участия в международни фестивали. На този ден по традиция при не пандемични условия се връчват годишните награди на Съюза на артистите „Икар”, днес са обявени номинациите и Плевенският театър има такава – за поддържащи роли на Иван Бърнев и Красимира Кузманова, в първото онлайн представление, направено от режисьора Явор Гърдев, което е показателно за успехите му. Ние сме помагали и ще продължим да помагаме за развитието на Плевенския театър, и като цяло на културния живот в града”, каза Мирослав Петров, втори в листата на ГЕРБ – СДС за Плевен.

След срещата, проф. Григор Горчев, Мирослав Петров и Влади Въргала се разходиха в центъра на града, разговаряха с граждани пред шатрата на ГЕРБ.