„За мен е удоволствие да подкрепя проф. д-р Григор Горчев и листата на Коалиция ГЕРБ – СДС. Вие олицетворявате грижа за човека, съзнание и много труд, желанието всичко това да се случва с положителните сили на обществото. България се гордее с проф. Горчев, защото неговото  име тежи в Европа.” Това каза Мария Габриел, зам.-председател на ЕНП и еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта.

Тя посети Плевен днес и в двора на къщата – музей „Цар Освободител” се срещна с младежи и кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ – СДС.

„Присъствието на г-жа Мария Габриел днес в Плевен е знаково за нас. Плевен е люлка на новите технологии в медицината”, подчерта проф. д-р Горчев. „Аз смятам, че с листата ни, изградена от успели хора, хора с биографии и опит, със стабилни позиции в обществото, ще успеем. За нас е важно да вървим напред и да надграждаме”, подчерта водачът на листата на  ГЕРБ – СДС в Плевен.

Мария Габриел обсъди с младежите и кандидатите за народни представители актуални теми, свързани с кампания, пандемията и перспективите за европейското развитие на страната. Разясни акценти от Програма „Хоризонт Европа“, която дава големи възможности за младите хора. „В рамките на тази програма много важен елемент са публично-частните партньорства, като едно от най-големите е свързано с иновативната медицина. Аз съм убедена, че заедно с проф. Горчев ще направим така, че и България и Централна Европа да бъдат по-активни в този тип инициативи, защото те позволяват Европа да стане лидер и в иновациите и в индустрията, освен, че е лидер в науката”,каза още Мария Габриел.

Проф. Горчев и Мария Габриел, заедно с представители на листата с кандидати за народни представители се разходиха в центъра на града и разговаряха с граждани пред шатрата на партията.