Кандидатът за кмет на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и кандидатите за общински съветници присъстваха на откриването на изцяло ремонтираната здравна служба в село Ясен. Събитието уважиха още областният управител Ралица Добрева и кандидатът за кмет на село Ясен Генади Динков.

С водосвет за здраве и благоденствие отец Любен благослови благородното начинание.

„Днес ни събра още едно изпълнено обещание от страна на Община Плевен – ремонтът на здравната служба на кметство Ясен. Това дългоочаквано от местните хора събитие е поредната крачка към подобряване на техния живот, повишаването на качеството на грижа за тяхното здраве. То е пример, че ние като ръководство се вслушваме в гласа на хората, търсим решение на проблемите им, стремим се да бъдем полезни. Не на последно място това е доказателство за ангажимента ни към малките населени места в Общината, към тяхното благоустройване и превръщането им в привлекателно място за живеене.”, каза вр.и.д. кмет на Плевен арх. Трифон Иванов.

Лентата прерязаха областният управител Ралица Добрева, арх. Трифон Иванов и д-р Светослав Съйков.

Като човек, който през цялото време е бил лично ангажиран и пряко е проследявал хода на ремонтните дейности кандидатът за втори мандат кмет на Община Плевен проф. Димитър Стойков представи на гостите помещенията в ремонтираната сграда на здравната служба. В неформален разговор с него хората изказаха своята искрена благодарност за направеното. „Този ремонт бе дълго очакван от жителите на село Ясен. Старата сграда беше истинска руина и аз изпълних поетия пред хората от мен ангажимент тя да бъде ремонтирана. Не допуснахме работа през пръсти и както всички се убедиха дейностите са извършени качествено и без забележки. Щастлив съм, срещайки одобрението на хората. И днес, обикаляйки из населените места на Общината, със задоволство мога да кажа, че всички усилия си струваха.”, каза кандидатът за втори мандат кмет на Плевен проф. Димитър Стойков.

 За обновяването на здравната служба в Ясен Община Плевен по време на мандата на проф. Димитър Стойков отдели близо 104 000 лева. През последните няколко години бяха ремонтирани и здравните служби в Славяново, Коиловци и Пелишат.