„Гласувах новото начало на Плевен да продължи, да продължим да рисуваме картината на новия Плевен, да имаме обновена градска среда, основен ремонт на всички улици, да влезем по малките квартали и малките населени места.”, каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен проф. Димитър Стойков, след като упражни правото си на глас тази сутрин в 10.00 часа.

Пред журналистите той обяви още, че е гласувал за това да бъдат разкрити над 3 000 нови работни места, нови детски градини и детски площадки.”Гласувах за бъдещето на Плевен. Градът ни да влезе в орбитата на най-успешните български градове”, обобщи проф. Димитър Стойков.

По думите му първата задача на новоизбрания кмет ще бъде да огледа проектите, които са започнали и които са наистина много важни. „Трябва да се подпишат договорите по новите проекти.Ако позволява времето, трябва да бъде започнат и ремонта на улиците, защото 2-та млн., които правителството отпусна още през май, бяха блокирани от част от опозицията и това ни възпрепятства да реализираме заложеното като ремонти”, каза проф. Стойков.

„Регионалното депо – най-големият проект на община Плевен вече има акт 16. Ако този

този проект не беше реализиран, такса смет щеше да скочи над 10 пъти. Този проект дава възможност да кандидатстваме и за рекултивация на старото депо, за което са необходими  над 10 млн. лв.”, обяви кандидатът за кмет на ГЕРБ проф. Димитър Стойков.