„Правителството на Бойко Борисов се грижи и за малките населени места в Северозапада. Днешната първа копка в село Бреница е пример за това. Тук, благодарение на финансовата подкрепа на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, започва така дългоочакваният ремонт на водопроводната мрежа в с. Бреница. Време е, хората на село да усетят, че не са изоставени, да видят с очите си грижата на правителството и за тях, а не само за големите градове в страната. Време е Северозапада да не се чувства самотен и изоставен. Затова и един от акцентите в новия мандат на ГЕРБ е намаляване на дисбалансите между Северна и Южна България, за което водеща роля има довършването на автомагистрала „Хемус“ през 2024 г. В Бреница може да се каже, че е направена една голяма  крачка към това.“ Това каза проф. Д-р Григор Горчев, водач на листата с кандидати за народни прадставители от ГЕРБ – СДС – Плевен по време на среща в Кнежа по покана на кмета на община Кнежа Илийчо Лачовски.

„Съгласих се да съм водач на листата на ГЕРБ – СДС в Плевен, защото виждам реалния напредък през последните години във всички области – инфраструктура, здравеопазване, образование, наука, култура, благодарение на правителството на Бойко Борисов. Виждам потенциал и възможности и за напред. Смятам, че съм полезен и мога да съм полезен и за напред за Плевен и областта, като приема предизвикателството на нещо непознато досега за мен – политиката. Твърдо вярвам в правотата на избора си, защото е правилният“, категоричен бе проф. Горчев.

С реализацията на проекта в Бреница, ще се реконструират 2366 м. водопроводна мрежа на улиците: „Стефан Кратунски”, „Струма”, „Петър Берон”, „23-ти септември”, „Калоян” и „Капитан Петко Войвода” в с. Бреница. Подмяната на старите етернитови и стоманени водопроводи с нови тръби и фасонни части от съвременни материали, както и монтажа на достатъчен брой и на необходимите места арматури и регулатори на налягане, ще подобри експлоатацията на мрежата и ще доведе до значително намаляване на загубите на вода.