„Блоковете в жк. Сторгозия могат да добият изцяло нов облик, ако се възползвате от националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Обновените сгради ще изглеждат не само по различен начин, но ще бъдат и „енергоикономични“, а чрез тях ще се промени цялата градска среда. С програмата за саниране ще дадете нов живот на старите вече панелки.“, заяви проф. Димитър Стойков, кандидат за кмет за втори мандат на община Плевен при среща с жители в жк „Сторгозия“

„Вече започна техническото и енергийното обследване на първите осем блока в Плевен, одобрени за обновяване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Първите осем блока са блок „Спартак” на ул. „Георги Кочев” 14, който е първият в Плевен и вторият в страната, чието сдружение е кандидатствало по програмата, ШКП 3 в жк „Сторгозия” и блоковете 115, 118, 228, 333, 315 и 227 в жк „Дружба”. На финала е и процедурата за техническо и енергийно обследване на още 6 многофамилни жилищни сгради. Три от фирмите, които ще участват в изпълнението на първата обществена поръчка са плевенски, като още три ще кандидатстват за следващата поръчка. Към момента в община Плевен са регистрирани 39 сдружения на собственици, от които 28 са подписали договори с Общината по националната програма.“, каза още проф. Стойков.

Той подчерта, че в Плевен 355 блока отговарят на изискванията на програмата за саниране и има реален шанс голяма част от тях да се възползват от безвъзмездната помощ. По различни причини, включително негативна кампания чрез листовки хората са разколебани и това бави процесът, но проф. Стойков е убеден, че когато се видят реалните резултати ще „завалят” стотици нови заявления в Община Плевен.