Проф. д-р Димитър Стойков, кандидат за кмет на община Плевен, връчи наградите на победителите в турнира по фотбол, организиран от Младежи ГЕРБ – Плевен. Победител стана отборът на фенклуба на „Реал Мадрид“. Участниците в надпреварата бяха 12 отбора от Плевен, Ясен и Троян.

„Изживях изключителна емоция днес, като наблюдавах ентусиазма на участниците в днешната надпревара. Сигурен съм, че догодина турнирът ще направим на новата спортна площадка с лекоатлетическа писта.“, обърна се проф. Стойков към участвиците в края на турнира. „Преди четири години заварих спортните съоръжения в окаяно състояние. Четирите игрища  бяха съсипани. Ликвидирана бе емблемата на Плевен – футболният отбор „Спартак“. Спасихме отбора като го направихме общински клуб и е с обещания, че до 2019 г. ще влезе в А група. Подпомагаме 35 спортни клуба финансово, като разпределенията на средствата става по критерии от специална комисия, създадена за първи път от нас. Ремонтирахме част от стадиона. Предстои основното му реновиране окончателно. Направихме помощното игрище до спортното училище. Строим нова спортна зала. Имаме вече закрит плувен басейн. Търсим средства за ремонт на спортните зали „Спартак“ и „Балканстрой“, категоричен бе проф. Стойков.

В истински  футболен празник се превърна спортното игрище в комплекс „Замъка“ в жк. „Сторгозия“. Турнирът се организира по инициатива на Младежи ГЕРБ – Плевен и с любезното съдействие на фенклуба „Реал Мадрид“ Плевен.