„Благодарение на успешната работа на община Плевен и лично на проф. Стойков 65 деца намериха своя топъл и слънчев дом само за четири години. Тези деца са щастливи и доволни, защото имат родители. Благодарим за отзивчивостта и добротата на проф. Стойков.“, казаха представители на приемни семейства при среща с кандидатът за кмет проф. Стойков, на която присъства и екипа от социални работници, водени от Габриела Симеонова.

Проф. д-р Димитър Стойков, кандидат за кмет на Плевен се срещна с 35 приемни семейства по програма „И аз имам семейство“, реализирана по проект „Човешки ресурси“ от община Плевен. Съпричастност, човечност, отзивчивост са думите определящи хората протегнали ръка на децата в неравностойно положение. Никога до сега не е срещано такова разбиране по тази тема. За първи път в Плевен се заговори за приемни семейства, благодарение на усилията на екипа на професора – коментираха събралите се жени.

„Община Плевен работи по редица социални програми, като една от тях, която се реализира успешно е „И аз имам семейство“. Изключително съм щастлив, че намерихме дом и грижа за всичките тези 65 деца. Продължаваме да работим, за да можем да изведем децата от домове в едно по-добро за тях място. Да усетят топлата родителска грижа, да срещнат вашата любов. Винаги съм работил за детската усмивка, за щастливото детство и за бъдещето им. Ще продължа да работя за това.“, каза проф. Стойков.